Terug naar het overzicht

07 februari 2021

Microsoft Teams heeft naar verluidt 100 miljoen studentgebruikers

Wat je moet weten

  • Microsoft Teams wordt naar verluidt gebruikt door 100 miljoen studenten.
  • Een Microsoft-manager besprak de figuur naar verluidt tijdens een bijeenkomst met Microsoft-medewerkers.
  • Het aantal studenten dat Teams gebruikt, is naar verluidt met 30 miljoen gestegen sinds september 2020.

Microsoft Teams blijft groeien binnen de onderwijsmarkt. Volgens Business Insider vertelde Eran Megiddo, corporate vice-president Windows Product & Education bij Microsoft, aan Microsoft-medewerkers dat 100 miljoen studenten nu Microsoft Teams gebruiken tijdens een recente bijeenkomst met alle handen. Dat cijfer laat een stijging zien van 30 miljoen studenten sinds het begin van het schooljaar 2020 in september vorig jaar.

Microsoft heeft niet publiekelijk gedeeld hoeveel studenten onlangs Microsoft Teams gebruiken. Het verklaarde echter dat “meer dan 200 miljoen studenten, docenten, institutionele leiders en docenten actief gebruik maken van Microsoft Education-producten – met Microsoft Teams for Education als spil” toen het verschillende betaalbare Windows 10-pc’s voor het onderwijs aankondigde.

Het is moeilijk vast te stellen hoeveel mensen Microsoft Teams als geheel en andere cijfers met betrekking tot Teams gebruiken. Microsoft verklaarde dat Teams in oktober 115 miljoen dagelijkse actieve gebruikers had, maar sindsdien geen update meer heeft gedeeld. Op basis van het recente rapport van hoeveel mensen Teams gebruiken in het onderwijs, lijkt het erop dat het totale aantal gebruikers sinds oktober aanzienlijk is gestegen.

Volgens Business Insider besprak Megiddo ook hoe Windows-pc’s op sommige gebieden moeite hebben om te concurreren met Chromebooks, met vermelding van:

In veel gevallen, wanneer scholen Chromebooks of Windows-pc’s kopen, zijn Chromebooks nog steeds sneller en goedkoper, zijn ze gemakkelijker te implementeren en te beheren … We hebben ons werk uit handen.

Microsoft probeert op verschillende manieren te concurreren in het onderwijs. Het aankomende Windows 10X-besturingssysteem wordt gelanceerd met apparaten die voornamelijk zijn gericht op het onderwijs en de zakelijke markt.

Bron: windowscentral

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.