Terug naar het overzicht

12 januari 2021

Microsoft Teams: deze nieuwe functies komen eraan voor Android-gebruikers.

Microsoft brengt eindelijk wazige achtergronden voor videogesprekken en vergaderingen naar zijn Teams-app voor Android.

De verhuizing zal het op één lijn brengen met de Teams-desktop-app en de iOS-app, die in april vage achtergronden kregen.

Een Microsoft Teams-ingenieur bevestigde deze week op zijn gebruikersfeedbackpagina’s dat het bedrijf van plan is om ondersteuning voor achtergrondvervaging toe te voegen voor Android, hoewel ze geen tijdlijn hebben gegeven voor de release.

Onscherpe achtergrond en aangepaste achtergrondeffecten bleken populair bij de miljoenen mensen die tijdens de pandemie thuis bijeenkomsten hielden. De functie is een manier waarop gebruikers afleidingen gedeeltelijk kunnen verbergen die kunnen optreden tijdens een videogesprek of vergadering.

Microsoft breidt de komende maanden verschillende andere functies uit van de Teams-desktop-app naar Android.

Volgens de roadmap van Teams verwacht Microsoft in maart break-outrooms voor Teams-kamers op Android vrij te geven.

Het stelt ook Teams-casting voor Teams-kamers op Android in de rij in februari, evenals nieuwe lay-outs voor Teams op Android, inclusief een nieuwe presentatiemodus, een weergave om meer deelnemers aan de vergadering te zien en de mogelijkheid om gedeelde inhoud en een uitgelichte deelnemer tegelijkertijd te zien. Dit is vergelijkbaar met de dynamische weergave die Microsoft deze week heeft uitgerold voor de Teams-desktop-app.

Volgende maand zal Microsoft aangepaste lay-outs uitrollen in de desktop-app, zodat presentatoren kunnen aanpassen hoe inhoud wordt weergegeven voor deelnemers aan de vergadering, inclusief video op inhoud plaatsen of een inhoudsvak naar een hoek van de videoweergave verplaatsen.

Microsoft heeft ook bevestigd dat het Calendar-team een volledige kalenderweergave op mobiele clients ontwikkelt. Het heeft echter opnieuw niet gezegd wanneer de functie klaar zal zijn.

Hierdoor kunnen gebruikers een agenda van meer dan een week zien, waartoe deze momenteel beperkt is in de mobiele Teams-apps. Met de volledige agendaweergave kunnen gebruikers agenda-evenementen gedurende ten minste een maand bekijken.

Bron: zdnet

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.