Terug naar het overzicht

28 mei 2021

Microsoft stelt het overschakelen van Microsoft Teams-opnames naar OneDrive uit

Microsoft is bezig met het wijzigen van de opslag voor nieuwe opnamen van Microsoft Teams-vergaderingen van Microsoft Stream (klassiek) naar OneDrive en SharePoint (ODSP). De overstap naar ODSP ontgrendelt langverwachte functies, waaronder extern delen en delen van gasten, retentiebeleidstoepassing, GoLocal-ondersteuning en BYOK-ondersteuning voor klanten.

Microsoft was van plan om de verhuizing verplicht te maken op 7 juli 2021, maar heeft 0p aangekondigd dat de verhuizing zou worden uitgesteld tot 16 augustus om de beschikbaarheid van transcript-gestuurde ondertiteling en de mogelijkheid om downloads te blokkeren te garanderen.

Het bedrijf heeft nu een nieuwe bijgewerkte tijdlijn gepost die hieronder te zien is.

19 oktober 2020 (voltooid) – U kunt het Teams Meeting-beleid inschakelen om opnames van vergaderingen op te slaan in OneDrive en SharePoint in plaats van Microsoft Stream (klassiek)

Uitrol vanaf 7 januari 2021 (voltooid) – Alle nieuwe opnamen van Teams-vergaderingen worden opgeslagen in OneDrive en SharePoint, tenzij u deze wijziging uitstelt door het Teams Meeting-beleid van uw organisatie aan te passen en deze expliciet in te stellen op ‘Stream’. Het is niet genoeg om de beleidsrapportage als Stream te zien. U moet de beleidswaarde expliciet instellen op “Stream”.

Stapsgewijs uitrollen vanaf 16 augustus 2021 (voorheen 7 juli) – Er kunnen geen nieuwe vergaderingsopnames worden opgeslagen in Microsoft Stream (Classic); Bij alle klanten (Enterprise en Education) worden automatisch vergaderingsopnamen opgeslagen in OneDrive en SharePoint, zelfs als ze hun Teams-vergaderbeleid hebben gewijzigd in ‘Stream’. We raden klanten aan deze functie vóór deze datum uit te rollen, zodat ze de timing van de release kunnen bepalen.
De verhuizing wordt stapsgewijs uitgerold vanaf 16 augustus 2021. Vervolgens worden alle opnames van vergaderingen opgeslagen in OneDrive en SharePoint.

Microsoft raadt beheerders aan de functie vóór deze datum uit te rollen via hun Teams-beleid in PowerShell om de timing van de release te bepalen.

Bovendien moeten bedrijven die ondertiteling willen hebben voor opnamen van Teams-vergaderingen het beleid voor live transcriptie inschakelen.

Bron: mspoweruser

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.