Terug naar het overzicht

18 juli 2023

Microsoft Inspire 2023: Nieuwe Kansen en AI Innovaties

Microsoft heeft op de virtuele Inspire conferentie op 18 en 19 juli, nieuwe partnermogelijkheden en generatieve AI-innovaties gepresenteerd. Kunstmatige intelligentie was het gesprek van de dag, waarbij Satya Nadella, voorzitter en CEO van Microsoft, aankondigde dat we ons midden in een enorme platformverandering bevinden met de nieuwe generatie AI.

Op de conferentie kondigde het bedrijf prijzen aan voor Microsoft 365 Copilot, Bing Chat Enterprise, een versie van de chatbot ingebouwd in Microsoft 365 met privacyoverwegingen voor bedrijven, en verbeteringen aan de Azure AI modelcatalogus, naast andere nieuwe aanbiedingen.

Satya Nadella’s Visie op Generatieve AI

Microsoft’s CEO Satya Nadella sprak over de enorme platformverschuiving die momenteel plaatsvindt in de richting van de nieuwe generatie AI. Hij benadrukte twee belangrijke toepassingen van generatieve AI: het vermogen van AI om computergebruikersinterfaces intuïtiever te maken met behulp van natuurlijke taal en informatiebeheer. Volgens hem is generatieve AI een redeneermotor die bovenop alle gegevens van een organisatie werkt.

Microsoft 365 Copilot: Een Waardevolle Investering?

Microsoft kondigde ook de prijs aan van Microsoft 365 Copilot, een applicatie die een op ChatGPT gebaseerde conversatie-AI in de 365-applicaties integreert. Ondanks de steile prijs, belooft de Copilot aanzienlijke waarde te ontgrendelen in de digitale werkplek met behulp van generatieve AI. Microsoft 365 Coplit zal $30 per maand per gebruiker kosten. Deze prijs weerspiegelt volgens Microsoft de waarde van de AI in de digitale werkplek.

Microsoft 365 Copilot

Introductie van Bing Chat Enterprise

Een van de meest opwindende aankondigingen was de lancering van Bing Chat Enterprise. Deze nieuwe service is een versie van de chatbot die is ingebouwd in Microsoft 365, maar dan met extra aandacht voor privacy voor bedrijven. Met Bing Chat Enterprise worden bedrijfsgegevens beschermd, niet gedeeld met Microsoft en niet gebruikt om AI-modellen te trainen.

Copilot Applicatie voor Verkoopteams

Een andere belangrijke onthulling was de Sales Copilot, een nieuwe applicatie die Copilot-functionaliteit en CRM-gegevens van Salesforce, Dynamics 365 of andere platforms integreert binnen Microsoft 365. Met deze tool kunnen verkoopmedewerkers automatisch informatie krijgen over verkoopkansen, integratie met Microsoft 365 Copilot en PowerPoint, en real-time tips tijdens een Team-vergadering.

AI toegevoegd aan Power Automate Process Mining

Verder maakte Microsoft bekend dat er AI-functionaliteiten worden toegevoegd aan Power Automate Process Mining. Deze nieuwe features helpen bedrijven bij het in kaart brengen van verkoop-, financiële-, HR- of andere processen en identificeren kansen om de voordelen van AI beter te benutten.

Uitbreiding van Azure AI Model Catalogus

Microsoft kondigde ook aan dat de Azure AI model catalogus wordt uitgebreid met nieuwe tools zoals Meta’s Llama 2 en andere open-source foundation modellen. Deze catalogus stelt ontwikkelaars in staat om AI, inclusief GPT-4 en een bibliotheek van andere AI van Hugging Face, toe te passen op hun applicaties.

Azure Migrate en Modernize Tool: Nieuwe functies

In de wereld van cloudmigratie heeft Microsoft de Azure Migrate en Modernize-tool verbeterd. Deze tool is bedoeld voor partners die klanten begeleiden bij cloudbeoordelingen naar Azure-migratie.

Microsoft Zet In op AI Cloud Partner Programma

Veel van de presentatie op Microsoft Inspire was gewijd aan partnermogelijkheden. Met het AI Cloud Partner Programma wil Microsoft niet alleen een voordeel behalen, maar ook een voordeel bieden aan het hele Microsoft-partnerecosysteem.

Microsoft Inspire 2023 heeft opnieuw laten zien hoe het bedrijf zich inzet voor innovatie, en specifiek voor het bevorderen van de toepassingen en het potentieel van AI. Het is duidelijk dat Microsoft gelooft in de kracht van AI om bedrijfsprocessen te transformeren en waarde te creëren voor zowel hun partners als eindgebruikers.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.