Terug naar het overzicht

01 mei 2023

Microsoft Designer met DALL-E AI: Nu beschikbaar voor iedereen

Microsoft Designer, dat functies biedt die vergelijkbaar zijn met Bing Image Creator in een app, is nu beschikbaar zonder wachtlijst.

Microsoft heeft aangekondigd dat zijn nieuwe grafische ontwerp-app, Microsoft Designer, nu beschikbaar is voor alle Microsoft 365-abonnees zonder wachtlijst. De app, die vorig jaar in bèta werd gelanceerd, maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om gebruikers te helpen verbluffende beelden en afbeeldingen te maken voor verschillende doeleinden.

Op Ignite 2022 kondigde Microsoft een grote integratie aan voor DALL∙E 2 in Azure DevOps Service, voortbouwend op de krachtige samenwerking van het bedrijf met OpenAI. het biedt DALL∙E 2-voordelen op Windows 11 om AI-kunstmogelijkheden te bieden. Het werkt in wezen als een editor met drag-and-drop-functionaliteit. Microsoft positioneert het als een rivaal van apps zoals Canva.

De tool is beschikbaar in Microsoft Office en stelt gebruikers in staat om illustratieve componenten te maken. Functies omvatten tekstbewerking, sjablonen en stockafbeeldingen en video’s. De AI is gespecialiseerd in het genereren van realistische beelden uit kunst en het toevoegen van een natuurlijke taalbeschrijving.

DALL-E 2 is een beeldgenererende AI die mede is ontwikkeld door OpenAI en Microsoft. Redmond leverde een door Azure aangedreven supercomputer om de AI te maken. Dit was hetzelfde computersysteem dat de GPT AI-engine bouwde, die nu tot GPT-4 is en services zoals Bing Chat en Microsoft 365 Copilot aandrijft.

Bing Image Creator zit naast Microsoft Designer

In maart lanceerde Microsoft Bing Image Creator, dat DALL-E/Microsoft Designer-mogelijkheden rechtstreeks aan Bing toevoegt. Het zit naast de Bing Chat GPT-4 aangedreven chatbot van het bedrijf.

Bing Image Creator is een van de nieuwste hulpprogramma’s van Microsoft voor AI en webservices. De tool kan afbeeldingen maken op basis van eenvoudige woorden of zinnen, zoals dieren, objecten, landschappen of abstracte concepten. De tool heeft echter ook enkele beperkingen en restricties. Het weigerde bijvoorbeeld een afbeelding te maken op basis van het woord “Bing” toen het voor het eerst werd vrijgegeven. Klik hier om Microsoft Desginer te gebruiken https://designer.microsoft.com/

Bron: winbuzzer

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.