Terug naar het overzicht

23 juni 2023

Hoe u zich voorbereidt op Microsoft 365 Copilot: Een Stapsgewijze Handleiding

Microsoft 365 Copilot is een innovatieve oplossing die bedrijven helpt bij het beheren en optimaliseren van hun werkprocessen. Deze tool biedt ongeëvenaarde inzichten en functionaliteiten die bedrijven in staat stellen om effectiever en efficiënter te werken. In dit artikel zullen we uitleggen hoe u zich kunt voorbereiden op de implementatie van Microsoft 365 Copilot.

Belangrijke overwegingen bij de voorbereiding op Microsoft 365 Copilot

Bij het plannen van de implementatie van Microsoft 365 Copilot is het belangrijk om eerst uw huidige bedrijfsprocessen te evalueren. Door de specifieke behoeften en doelen van uw bedrijf te identificeren, kunt u effectief gebruik maken van de mogelijkheden die Microsoft 365 Copilot biedt.

Het belang van gegevensbeheer bij de implementatie van Microsoft 365 Copilot

Gegevensbeheer is een cruciaal onderdeel van de implementatie van Microsoft 365 Copilot. Door uw gegevens op een effectieve manier te beheren, kunt u ervoor zorgen dat uw bedrijf profiteert van de inzichten en functionaliteiten die deze tool biedt. Zorg ervoor dat u vertrouwd bent met de gegevensbeheerfuncties van Microsoft 365 Copilot voordat u het implementeert.

Microsoft 365 Copilot succesvol implementeren

Een succesvolle implementatie van Microsoft 365 Copilot vereist een gedetailleerde strategie en een grondige voorbereiding. Hierbij hoort onder andere het in kaart brengen van uw huidige processen, het identificeren van mogelijke verbeterpunten en het opzetten van een gedetailleerd implementatieplan. Een grondige training van uw medewerkers is ook een essentieel onderdeel van dit proces.

Licentiebehoefte voor Microsoft 365 Copilot

Microsoft heeft aangekondigd dat de AI-gestuurde assistent, Copilot, beschikbaar is voor zakelijke gebruikers met Microsoft 365 E3- of Microsoft 365 E5-licenties. Ook kleine bedrijven die een Microsoft 365 Business- of Business Premium-licentie bezitten, kunnen gebruik maken van de Microsoft 365 Copilot.

Daarnaast vermeldt Microsoft dat klanten een Azure AD-account nodig hebben en ingeschreven moeten staan bij het huidige kanaal of het maandelijkse bedrijfskanaal voor Microsoft 365-apps voor ondernemingen. Het is tevens noodzakelijk dat IT-beheerders de Microsoft Teams-plug-ins inschakelen en de WebSocket-verbindingen van de eindpunten van de gebruikers deblokkeren.

Technologische vereisten voor Microsoft 365 Copilot

Microsoft 365 Copilot is zorgvuldig ontworpen om de privacy van gebruikersgegevens te respecteren en organisatorische nalevingsvereisten na te leven. “De Copilot-ervaringen maken gebruik van de organisatorische inhoud in je Microsoft 365-tenant, inclusief agenda’s, e-mails, chats, documenten, vergaderingen, contacten en meer van de gebruikers, allemaal binnen de grenzen van de Microsoft 365-naleving. Copilot gebruikt geen klantgegevens of gebruikersprompts om de basis te trainen,” legt Microsoft uit.

Daarnaast zal Microsoft 365 Copilot niet beschikbaar zijn voor diegenen die nog steeds de bestaande Outlook-desktopapp gebruiken. Gebruikers dienen over te stappen naar de nieuwe webgebaseerde Outlook voor Windows-client om van Copilot te kunnen profiteren. “Voor een naadloze integratie van Microsoft 365 Copilot met Outlook, moet je de nieuwe Outlook voor Windows gebruiken, die momenteel in preview is,” voegt Microsoft toe.

Ten slotte wijst Microsoft erop dat Copilot per ongeluk gevoelige informatie zou kunnen lekken. Het bedrijf dringt er bij de klanten op aan om gegevensbeheerscontroles in te stellen om overmatige informatie-uitwisseling te voorkomen. Microsoft adviseert beheerders de Microsoft Syntex-service te gebruiken om oversharing te beheren. Ook kan Microsoft Purview Information Protection helpen bij het beheren van gegevensclassificaties in bedrijfsomgevingen.

Conclusie

De implementatie van Microsoft 365 Copilot is een stapsgewijs proces dat een zorgvuldige planning en voorbereiding vereist. Door deze tips te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw bedrijf volledig is voorbereid om deze innovatieve tool te implementeren en te profiteren van de vele voordelen die het biedt.

Bron: Microsoft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.