Terug naar het overzicht

10 juli 2021

Met Teams kunnen organisatoren nu vergaderingen vergrendelen en ontgrendelen

Microsoft Teams heeft een nieuwe optie geïntroduceerd waarmee organisatoren kunnen voorkomen dat ongewenste personen lopende vergaderingen betreden. De functie “Vergrendel de vergadering” werd in april opgemerkt op de Microsoft 365-roadmap en is nu algemeen beschikbaar in de Teams-desktop-app.

Voorheen hadden de organisatoren een optie om deelnemers handmatig toe te laten tot de vergaderingen, maar er was geen manier om te voorkomen dat late deelnemers erin zouden springen. Dankzij deze functie kunnen organisatoren met de nieuwe granulatorbesturingen nu vergaderingen op elk moment vergrendelen en ontgrendelen en kiezen wanneer iemand hun virtuele ruimte betreedt.

Het proces om Microsoft Teams-vergaderingen te vergrendelen is vrij eenvoudig. Om dit te doen, moet de organisator van de vergadering naar het deelvenster Deelnemers gaan, op het menupictogram met drie stippen (…) klikken en vervolgens de optie “Vergadering vergrendelen” kiezen. Gebruikers zien onmiddellijk een waarschuwing bovenaan de vergadering scherm met de mededeling dat “Deze vergadering is vergrendeld. Niemand anders kan meedoen.”

Mensen die op welke manier dan ook proberen deel te nemen aan de vergrendelde vergadering (zoals vanaf mobiel, desktop, internet, PSTN en apparaten), worden via een melding geïnformeerd over de vergrendelde status. Genodigden hebben echter nog steeds toegang tot de chat terwijl de vergadering aan de gang is, en andere bronnen, zoals het transcript en de opname, zijn beschikbaar zodra de sessie is afgelopen. Deze vergrendeling blijft op zijn plaats totdat de organisator de vergadering handmatig ontgrendelt of verlaat. De organisator van de vergadering kan de vergadering weer ontgrendelen door hetzelfde proces te herhalen.

Microsoft heeft de afgelopen maanden een aantal updates uitgebracht om het voor organisatoren van vergaderingen gemakkelijker te maken om de toegang te beheren. De nieuwe lock-vergaderingen ervaren een extra laag privacy op het Teams-samenwerkingsplatform. Het kan met name docenten en teamleiders helpen om mensen te straffen die consequent te laat zijn voor hun virtuele vergaderingen.

Bron: onmsft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.