Terug naar het overzicht

13 oktober 2020

Is Microsoft Teams voldoende om uw telefoonsysteem te vervangen?

Microsoft Teams wordt steeds populairder, vooral in het licht van COVID-19. In april meldde The Verge dat het gebruik van Teams is gestegen van 44 miljoen dagelijkse actieve gebruikers in maart naar meer dan 75 miljoen in april – een stijging van 70 procent in slechts 30 dagen. In juni publiceerde Computer Weekly een artikel waarin werd verwezen naar een onderzoek waaruit bleek dat het gebruik van Microsoft Teams in slechts vier maanden tijd met bijna 900 procent groeide, een groeipercentage dat sneller is dan dat van zijn naaste concurrent, Zoom.

Nu meer mensen Teams gebruiken dan ooit tevoren, merken middelgrote tot grote bedrijven het op en vragen zich af of Microsoft Teams hun telefoonsysteem helemaal kan vervangen. Het is logisch. Traditionele telefoonsystemen missen veel van de Teams-functies die bedrijven nodig hebben tijdens de pandemie en er zijn gratis versies van Teams om kosten te besparen. Maar voordat u aan boord springt, zijn er verschillende factoren waarmee u rekening moet houden.

Microsoft Teams-functies – en beperkingen

Microsoft Teams biedt wel een gratis versie van zijn samenwerkingsplatform, maar alleen voor commerciële Office 365-abonnees. Als je dit abonnement hebt, kun je volgens PCMag profiteren van onbeperkte chats, audio- en videogesprekken, 10 GB bestandsopslag voor je team en 2 GB bestandsopslag per medewerker.

Het is voordelig om dit Office 365-pakket te hebben, omdat u de Office-functies die u dagelijks gebruikt, kunt integreren met Teams, zoals Word, Excel, PowerPoint en OneNote. U kunt ook bijna 150 andere bedrijfstoepassingen integreren en tot 300 mensen toevoegen aan de contacten van uw Teams, zelfs die van buiten uw organisatie.

Hoewel Microsoft Teams mogelijkheden biedt die een basistelefoonsysteem niet kan bieden, zoals videogesprekken, chat en bestandsopslag, biedt het bedrijven geen PBX-oproepfuncties op bedrijfsniveau voor het afhandelen van multi-locatie en geavanceerde oproepfuncties, zoals geavanceerde oproeproutering, wachtrijen en geavanceerde oproeprapportage.

Uw huidige systeem

Voordat u kunt weten of Microsoft Teams uw specifieke telefoonsysteem kan vervangen, moet u uw zakelijke behoeften vergelijken met de functies van Teams. Voor kleine bedrijven werken Teams misschien prima, zolang u binnen hun belplanparameters blijft en geen meer geavanceerde belfuncties nodig heeft. Microsoft biedt belabonnementen, maar deze kunnen relatief prijzig zijn en zijn beperkt in vergelijking met wat de meeste providers bieden, met name wat betreft de beschikbaarheid van functies in bepaalde landen.

Denk na over de ervaring die u wilt dat uw inkomende bellers ook ervaren. Uptime, gesprekskwaliteit, gespreksroutering, extensies en doorverbinden zijn slechts enkele van de telefoonfuncties die ze gewend zijn. Het is duidelijk dat u een naadloze belervaring moet bieden, een die hen snel en met minimale herhaling bij de juiste persoon brengt. Teams is echt niet gebouwd voor dit soort communicatie. Er is nog steeds behoefte aan telefoonsysteemfunctionaliteit op bedrijfsniveau.

Kan Microsoft Teams uw telefoonsysteem vervangen?

Dit kan voor kleine bedrijven die geen zakelijke spraakfunctionaliteit nodig hebben, maar dat hoeft niet. Investeren in uw huidige netwerk is duur. Het helemaal loslaten is misschien geen goede financiële beslissing. Gelukkig moet u uw bestaande communicatienetwerk volledig vervangen om van de voordelen van Microsoft Teams te profiteren. U kunt het beste van twee werelden hebben door zakelijke spraakfuncties toe te voegen aan het Microsoft Teams-platform, zodat u uw communicatienetwerk kunt schalen om aan al uw zakelijke behoeften te voldoen.

Bron: bcmone

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.