Hoe vind ik de opnamelocatie van Microsoft Teams?

Microsoft Teams heeft een ingebouwde opnamefunctie voor het opnemen van audio- of videogesprekken. De functie is beschikbaar ongeacht het type vergadering dat u heeft.

De opname wordt, zodra de vergadering is voltooid of is gestopt, gedeeld via het kanaal waarop de vergadering heeft plaatsgevonden. Deze opname kan vervolgens worden gedownload door iedereen die deel uitmaakt van het kanaal.

Microsoft-Teams-recording-location

Omdat het beschikbaar is binnen het kanaal, hoeven teamleden er niet naar op zoek te gaan. Microsoft Teams uploadt het online om de opname beschikbaar te maken voor alle leden. Als je de opname voor een team in een kanaal tussen de rommelige gesprekken niet kunt vinden, kun je deze downloaden van buiten Microsoft Teams.

Opnamelocatie van Microsoft Teams

Microsoft Teams-opnamewerk met de Streams-service die eigendom is van Microsoft. Het is een van de vele services die Microsoft bijna onzichtbaar integreert in Microsoft Teams.

Wanneer een vergadering wordt opgenomen, wordt de Steams-link gedeeld in de Microsoft Teams-app en wordt deze vergezeld van een handige downloadoptie, zodat gebruikers de Streams-service niet hoeven te bezoeken om deze te downloaden.

Microsoft Teams-opnamelocatie in Streams

Het ophalen van een opname uit Streams is een beetje moeilijk vanwege de manier waarop de gegevens zijn georganiseerd. De gebruikersinterface is niet gebouwd rond Microsoft Teams, aangezien Streams een zelfstandige service op zich is.

Voordat u verder gaat, moet u ervoor zorgen dat u weet onder welk team en op welk kanaal de opname viel en op welke datum deze is gemaakt.

  1. Open Streams in uw browser.
  2. Ga op de bovenste balk naar Mijn inhoud> Vergaderingen.
  3. Gebruik de filters om de opnames op datum te sorteren.
  4. Typ in de zoekbalk de naam van het kanaal waarop de vergadering plaatsvond.

Microsoft-Teams-recording-location

5. Selecteer de vergadering die u wilt downloaden.
6. Klik op de knop Downloaden eronder.

Microsoft-Teams-recording-location

Let op: uw Microsoft Teams-account moet toestemming / toegang hebben tot Streams.

Microsoft Teams gratis

Als u een gratis gebruiker van Microsoft Teams bent, heeft u geen toegang tot de Streams-service. Uw opnamen worden geüpload naar OneDrive, maar worden na 20 dagen verwijderd. Het veiligste is om de vergadering meteen te downloaden en lokaal op te slaan in een map met de juiste naam.

Conclusie

Vergaderingen van Microsoft Teams worden niet automatisch opgenomen. Als u naar Meetings in Streams gaat, mag u niet verwachten dat u van elke afzonderlijke vergadering ooit een volledige opname zult zien. Het opnemen van een vergadering is een door de gebruiker gestarte actie en kan beperkt zijn tot organisatoren van vergaderingen. Als u het opnemen van vergaderingen nuttig vindt, moet u een organisator van een vergadering vragen om deze op te nemen wanneer een vergadering begint.

Bron: addictivetips