Terug naar het overzicht

22 oktober 2020

Er wordt nu een nieuwe ervaring met het delen van bestanden geïntroduceerd in Microsoft Teams.

Microsoft Teams heeft nu een nieuwe ervaring voor het delen van bestanden die momenteel beschikbaar is in OneDrive, Outlook en Office. Volgens het Microsoft 365 Admin Center wordt de functie nu uitgerold en zou deze eind november algemeen beschikbaar moeten zijn.

Ter herinnering: de nieuwe ervaring met het delen van bestanden werd aanvankelijk aangekondigd in juli 2020. Het bedrijf begon deze functie in augustus uit te rollen voordat het werd gepauzeerd om enkele aanvullende codewijzigingen aan te brengen. Met de nieuwe ervaring voor het delen van bestanden biedt Microsoft Teams gebruikers nu de mogelijkheid om verschillende koppelingen voor delen te maken tijdens het opstellen van een privéchat of het starten van een kanaalgesprek.

Met de link kunnen gebruikers specificeren wie toegang heeft tot het bestand en de juiste toestemming (bewerken of alleen-lezen) rechtstreeks in de chatbox configureren. Wanneer gebruikers een bestand delen vanuit Teams, hebben ze de mogelijkheid om een ​​deelbare link te maken die toegang geeft tot een van de volgende doelgroepen; Iedereen, mensen in hun organisatie, mensen met bestaande toegang of specifieke mensen, inclusief die in een 1:1-chat, groepschat of kanalen.

Wanneer de chatdeelnemer een bestand uploadt, wordt het automatisch opgeslagen in de map Teams-chatbestanden in zijn OneDrive voor Bedrijven-account. Voor alle duidelijkheid: alle chatdeelnemers hebben alleen-lezen toegang tot het nieuw geüploade bestand. De afzender moet handmatig mensen aan de machtigingenlijst toevoegen die later aan de chat deelnemen.

Deze wijziging maakt deel uit van de inspanningen van Microsoft om het proces voor het delen van bestanden in Teams beter te stroomlijnen. Met andere woorden: Office 365 biedt nu een consistente ervaring voor het delen van bestanden in al zijn belangrijke apps. Houd er rekening mee dat als extern delen is uitgeschakeld in SharePoint, het ook automatisch wordt uitgeschakeld in Microsoft Teams.

Bron: onmsft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.