Terug naar het overzicht

24 juni 2021

Eerste blik op Windows 11

Microsoft onthult voor het eerst gratis ‘next generation’ besturingssysteem met een nieuwe ‘Start’-knop, Mac-achtige functies en Android-apps op de desktop
Microsoft bevestigde dat Windows 11 een opnieuw ontworpen startmenu en winkel zou bevatten

  • Het zal ook in staat zijn om Android-apps uit te voeren die toegankelijk zijn via de Amazon Store
  • Het bedrijf liet zich inspireren door de manier waarop mensen werkten tijdens de Covid-crisis
  • Zeggen dat het doel was om een meer persoonlijke omgeving voor werk en spel te creëren

Microsoft heeft zijn nieuwe Windows 11-besturingssysteem onthuld, ontworpen als een meer persoonlijke omgeving om te werken, spelen en verbinding te maken met anderen.

‘We hebben niet alleen geleerd hoe functioneel en praktisch de pc moet zijn, maar ook dat hij persoonlijk en emotioneel moet zijn’, zegt Panos Panay, Chief Product Officer.

De techgigant zei dat het inspiratie putte uit de manier waarop mensen computers verbonden en gebruikten tijdens de coronaviruspandemie om de Windows-omgeving persoonlijker te maken.

Windows 11 zal tegen het einde van dit jaar op de markt komen en is de eerste grote vernieuwing van het Microsoft-besturingssysteem sinds 2015. Het zal tot midden 2022 een gratis upgrade zijn voor gebruikers met Windows 10.

Het bedrijf bevestigde ook dat Android-apps binnen Windows zullen draaien en beschikbaar zullen zijn via de Amazon App Store, die beschikbaar zal zijn via het startmenu.

Satya Nadella, CEO van Microsoft, zei: ‘De wereld heeft een meer open platform nodig’ dat gebruikers en ontwikkelaars de vrijheid geeft om te doen en te creëren wat ze willen.

Bron: dailymail

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.