Terug naar het overzicht

07 oktober 2023

De eenmalige toegangscode-functie komt naar Teams Rooms

Vanaf november kunnen Teams-leden tijdens hun eerste opstartervaring in Teams gebruikmaken van een specifieke functie. Echter, alleen de gebruikers met een pro-licentie hebben er vooralsnog toegang toe. Het is onduidelijk of Microsoft van plan is deze functie voor alle gebruikers beschikbaar te stellen, maar gezien de kwetsbaarheid van Teams voor aanvallen zou dit wel verstandig zijn.

Teams: Veelvoorkomend Doelwit van Malware

Het is algemeen bekend dat Microsoft Teams gevoelig is voor allerlei moderne malware. De populariteit van de app maakt het een geliefd doelwit voor hackers. In 2022 werden maar liefst 40% van de Microsoft Teams-gebruikers slachtoffer van phishing en cyberaanvallen.

Om deze dreiging tegen te gaan, heeft Microsoft een eenmalige toegangscode-beveiligingsfunctie geïntroduceerd op verschillende van haar platformen, waaronder Microsoft Teams.

Deze functie, die gebruikers een unieke code toestuurt om vergeten wachtwoorden te herstellen, zal ook beschikbaar worden voor Teams Rooms, zoals recentelijk is aangekondigd in de Microsoft 365 Roadmap.

Eenvoudigere Instellingen voor Teams Rooms met OTP

Deze vernieuwing zorgt voor een gestroomlijnde authenticatieprocedure in Teams Rooms, zowel voor managers als gebruikers. Bij het opstarten krijgen Teams-gebruikers de optie om de eenmalige toegangscode in te voeren en automatisch de juiste inloggegevens voor Teams Rooms te verkrijgen.

Desondanks kent de functie een beperking. Enkel Teams-leden met een pro-licentie kunnen hiervan gebruikmaken. Bovendien moeten de eenmalige toegangscodes worden aangevraagd via het Teams Rooms Pro Management Portal.

De uitrol van deze functie staat gepland voor november. Afhankelijk van het succes kan Microsoft besluiten het uit te breiden naar alle Teams-gebruikers.

Gezien de voortdurende bedreigingen voor Microsoft Teams en het risico voor gebruikers op phishing, zou het uitbreiden van deze handige functie de algehele beveiliging van de app versterken. We zijn benieuwd naar de toekomstplannen van Microsoft op dit gebied.

Conclusie

Microsoft Teams Rooms verbeteringen tonen aan dat het digitale landschap voortdurend evolueert en dat beveiliging centraal staat in deze ontwikkelingen. Voor organisaties die optimaal willen profiteren van de geavanceerde mogelijkheden van Teams Rooms en tegelijkertijd een veilige gebruikservaring willen waarborgen, is het essentieel om met experts samen te werken. Bij ALTA-ICT zijn we gespecialiseerd in Teams Rooms diensten. Wij kunnen u ondersteunen bij de implementatie, beveiliging en optimalisatie van Teams Rooms binnen uw organisatie. Neem contact met ons op voor deskundig advies en maatwerkoplossingen. Samen creëren we de beste Teams Rooms ervaring voor uw team.

Meer weten?

Neem contact op
teams rooms

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.