Terug naar het overzicht

06 oktober 2023

Microsoft Entra Identiteitsbeheer: Nieuwe Functies

In het hedendaagse digitale landschap is beveiliging een prioriteit voor elk bedrijf. Terwijl cyberdreigingen evolueren, blijft Microsoft innoveren om bedrijven een stap voor te blijven in hun beveiligingsstrategieën. In dit licht heeft het bedrijf recentelijk nieuwe functies onthuld voor hun Entra Geprivilegieerd Identiteitsbeheer (PIM), die een extra beveiligingslaag bieden. Laten we deze recente ontwikkelingen nader bekijken en begrijpen hoe ze bedrijven kunnen helpen zich te wapenen tegen moderne cyberuitdagingen.

Microsoft Versterkt Cybersecurity met Entra Geprivilegieerd Identiteitsbeheer Updates

Microsoft blijft innoveren in cybersecurity door twee nieuwe functies toe te voegen aan de Entra Geprivilegieerd Identiteitsbeheer (PIM) oplossing. Deze update omvat ondersteuning voor PIM voor Groepen en de integratie van PIM met Conditionele Toegang.

Entra Geprivilegieerd Identiteitsbeheer van Microsoft is een dienst waarmee IT-beheerders toegang tot gevoelige bedrijfsresources kunnen beheren, controleren en volgen. Het maakt deel uit van de Microsoft Entra ID Governance-oplossing die klanten helpt te voldoen aan beveiligingsbeleid. De dienst biedt just-in-time toegang tot Microsoft Entra en Azure resources om het risico op ongeautoriseerde toegang en datalekken te verminderen.

PIM voor Groepen

De nieuwe PIM voor Groepen-functie stelt IT-beheerders in staat om just-in-time groepslidmaatschap en -eigendom te specificeren. Leden kunnen dit lidmaatschap gebruiken om toegang te krijgen tot diverse resources in Microsoft Entra ID, Microsoft 365, Microsoft Intune en andere diensten.

Microsoft benadrukt dat deze functie ondersteuning biedt voor een breed scala aan rollen en dat er geen beperking meer is voor het aantal groepen per tenant in PIM.

Integratie van Geprivilegieerd Identiteitsbeheer met Conditionele Toegang

Daarnaast kondigde Microsoft aan dat de integratie van PIM met Conditionele Toegang nu algemeen beschikbaar is. Deze functie maakt het mogelijk om gedetailleerde beleidsregels toe te passen op gevoelige gegevens en acties, en om specifieke eisen voor PIM-rolactivaties af te dwingen.

Het nieuwe integratiepunt stelt organisaties in staat moderne authenticatiemethoden en conforme apparaten te eisen. Ook is het mogelijk om met Microsoft Entra ID Bescherming specifieke risicovolle gebruikers te blokkeren.

 

Meer weten?

Neem contact op
microsoft entra

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.