Terug naar het overzicht

26 mei 2023

Creëer Jouw Eigen ‘Copilot’ met Microsoft’s Azure AI Studio

Microsoft Build 2023-conferentie is in volle gang en de eerste dag van dit jaarlijkse evenement stond volledig in het teken van kunstmatige intelligentie (AI). Deze thematische focus weerspiegelt de ambitie van het bedrijf om de grenzen van de technologie voortdurend te verleggen, en AI lijkt daarbij de sleutel te zijn tot de toekomst van innovatie.

Tijdens de opening keynote, sprak CEO Satya Nadella vol lof over het potentieel van generatieve AI. Hij belichtte de mogelijkheden die deze technologie biedt om autonome en creatieve oplossingen te genereren die niet alleen huidige problemen aanpakken, maar ook anticiperen op toekomstige uitdagingen en kansen.

Copilot voor Windows 11

In lijn met deze visie kondigde Nadella de komst van verschillende nieuwe producten aan, waaronder Copilot voor Windows 11. Copilot, aangedreven door AI, is ontworpen om te leren van de gewoonten en voorkeuren van de gebruiker en biedt contextuele hulp tijdens het werken op het Windows 11-besturingssysteem. Het belooft een naadloze en gepersonaliseerde gebruikerservaring te leveren die de productiviteit verhoogt en de interactie met het besturingssysteem transformeert.

Azure AI Studio

Een andere grote aankondiging was de lancering van Azure AI Studio. Deze nieuwe dienst biedt bedrijven en ontwikkelaars de hulpmiddelen om een gepersonaliseerde AI-chatassistent te creëren. Met Azure AI Studio kunnen bedrijven de Azure OpenAI-service integreren met hun eigen data, waardoor ze chatassistenten of apps kunnen bouwen die zijn afgestemd op hun specifieke behoeften en context.

“We zijn verheugd om onze nieuwe Azure AI Studio te delen. Met slechts een paar klikken kunnen ontwikkelaars nu krachtige conversationele AI-modellen, zoals OpenAI’s ChatGPT en GPT-4, op hun eigen gegevens baseren”, aldus Microsoft in een officiële blogpost.

Dankzij deze nieuwe mogelijkheden kunnen bedrijven gebruik maken van de Azure OpenAI Service om een schat aan informatie te ontdekken die verborgen ligt in hun eigen data – van teksten tot afbeeldingen – door op natuurlijke taal gebaseerde app-interfaces te gebruiken. Deze innovaties zullen werknemers, klanten en partners in staat stellen om op een intuïtieve en efficiënte manier te navigeren door de enorme hoeveelheden gegevens waar moderne organisaties mee te maken hebben.

Bron: Microsoft

Al met al onderstreepten de aankondigingen van de eerste dag van de Microsoft Build 2023-conferentie de toewijding van het bedrijf aan de voortdurende ontwikkeling van AI en de ambitie om deze technologieën beschikbaar te maken voor een breed scala aan industrieën en gebruikers.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.