Terug naar het overzicht

31 januari 2024

5 Praktische Copilot Tips voor Dagelijkse Werkuitdagingen

2023 was een jaar van snelle vooruitgang op het gebied van generatieve AI. Gebruikers hebben een nieuw vocabulaire opgepikt—prompting, iteratie, “nuttig fout”. Ze hebben digitale schulden verminderd—die opeenstapeling van data, e-mails, vergaderingen en notificaties die het echte werk in de weg staan. En ze zijn productiever, creatiever geworden en hebben tijd bespaard—zowel individueel als binnen organisaties.

Onderweg is veel geleerd over hoe Copilot van Microsoft het werk zal veranderen. In een enquête van het Early Access Program van Microsoft, zei 70 procent van de Copilot-gebruikers dat het hen productiever maakte, en 68 procent zei dat het de kwaliteit van hun werk verbeterde. Vroege gebruikers meldden dat Copilot hen hielp hun werk sneller af te krijgen: 85 procent zei dat ze sneller een goede eerste versie hadden, en 64 procent zei dat het hen hielp minder tijd te besteden aan e-mailverwerking.

Hier 5 Copilot-tips van het afgelopen jaar.

1. Laat Copilot de post-vergaderingswarboel oplossen.

Te vaak schetst niemand de volgende stappen aan het einde van een vergadering, waardoor projecten stil komen te liggen. Om uw werk vooruit te helpen, vraag Copilot in Microsoft Teams om een ​​lijst met actiepunten, inclusief wie verantwoordelijk is voor elk. U kunt zelfs Copilot vragen om een ​​e-mail naar uw collega’s te sturen met de lijst om ervoor te zorgen dat iedereen op de hoogte is.

2. Krijg elke keer de executive samenvatting.

Het kan onmogelijk voelen om bij te blijven met alle documenten, presentaties en e-mails die u elke dag moet lezen. Om de TL;DR te krijgen, vraag Copilot om “dit document/deze e-mail/deze presentatie in drie zinnen uit te leggen.” In seconden zal het door het document kijken, de belangrijkste informatie vinden en u een kort overzicht geven.

3. Haal vergaderingen in een fractie van de tijd in.

Dubbel geboekt? Dat gevoel is bekend. Als u een vergadering mist, vraag Copilot in Teams welke belangrijke punten zijn besproken. Copilot zal de belangrijke punten schetsen zodat u die opname op 2x snelheid kunt overslaan. En als u te laat komt, vraag dan gewoon aan Copilot, “wat heb ik tot nu toe gemist in de vergadering?” om een samenvatting te krijgen van wat er is gebeurd.

4. Maak uw presentatie snel presentatie-klaar.

U hebt een PowerPoint-presentatie gemaakt op basis van een reeks documenten, e-mails en spreadsheets. Voorheen zou u door de presentatie slide voor slide moeten gaan om ervoor te zorgen dat alles er strak en consistent uitzag. Nu vraagt u gewoon aan Copilot om “alle lettertypen Segoe UI te maken” of “alle koppen grootte 18-punt.” Soms zijn het de kleinste dingen die u waardevolle tijd besparen.

5. Samenvatten van lange e-mailthreads.

Wanneer u terugkomt van vrije tijd, kan die berg in uw inbox aanvoelen als de Everest. In plaats van elke e-mail te lezen die binnenkwam terwijl u weg was, gebruikt u Copilot om snel een lange e-mailthread samen te vatten door “Samenvatting door Copilot” te selecteren. Het zal de thread scannen om de belangrijkste punten en definitieve beslissingen te identificeren om u sneller up-to-date te krijgen. Dus ga uw gang, neem die PTO-dag—u heeft het verdiend.

Conclusie

Copilot van Microsoft is meer dan een tool; het is een bondgenoot in de moderne werkplek, ontworpen om de dagelijkse werkuitdagingen aan te pakken. Door AI in te zetten voor taken zoals het organiseren van actiepunten na vergaderingen en het samenvatten van complexe informatie, bevordert Copilot niet alleen de productiviteit maar verbetert het ook de kwaliteit van het werk. Deze vijf eenvoudige toepassingen tonen aan hoe Copilot werknemers in staat stelt zich te richten op wat echt belangrijk is, waardoor de weg vrijgemaakt wordt voor innovatie en creativiteit. Met Copilot zijn we goed op weg om onze werkprocessen te optimaliseren, waardoor elke werkuitdaging een kans wordt om te excelleren.

Meer weten?

Neem contact op
Microsoft Copilot Tips