Terug naar het overzicht

18 oktober 2020

Zoom kopieert verschillende functies van Microsoft Teams.

Zoom heeft verschillende nieuwe aankondigingen gedaan om zijn videoconferentieplatform aantrekkelijker te maken voor zakelijke klanten en consumenten. Als onderdeel van de aankondigingen heeft Zoom ook enkele nieuwe functies onthuld die de komende maanden naar zijn platform komen. Ik was verrast om te zien dat de meeste door Zoom aangekondigde functies onlangs zijn uitgebracht op Microsoft Teams. Hieronder leest u er meer over.

Meeslepende scènes: met meeslepende scènes kan de gastheer een aangepast achtergrondthema voor hun vergaderingen instellen of lay-outs maken waarin video’s van deelnemers worden ingebed in een scène die iedereen deelt, zoals een klaslokaal of rechtszaal.

classroom-zoom

Microsoft heeft in juli dezelfde feature aangekondigd onder de naam Together Mode.

Nieuwe reacties en animaties bij vergaderingen: Zoom zal nieuwe geanimeerde reacties hebben om non-verbale communicatie meer op te laten vallen en leuker te maken. Deze animaties bevatten ook een audio-element (bijv. Geluid van klappen).

reactiondemos

Microsoft heeft deze feature in juli aangekondigd onder de naam Live Reactions, je kunt er hier meer over lezen.

Hoogtepunten opnemen: met behulp van kunstmatige intelligentie en natuurlijke taalverwerking kan Zoom-cloudopname belangrijke inzichten uit uw opnametranscripten halen en het gemakkelijk maken om de hoogtepunten van de vergadering te bekijken, zonder dat u de hele opname hoeft te bekijken.

Meeting-recap-Microsoft-Teams

Vorige maand kondigde Microsoft de nieuwe Meeting Recap-functie aan die lijkt op Zoom’s opname-hoogtepunten. Nadat een vergadering is afgelopen in Microsoft Teams, wordt automatisch een samenvatting gemaakt met de opname, transcriptie, chat, gedeelde bestanden en meer van de vergadering. De samenvatting is ook toegankelijk in de Outlook-agenda door naar de vergadergebeurtenis te gaan.

Breakout Rooms: Zoom heeft aangekondigd dat Breakout Rooms worden toegevoegd aan Zoom Video Webinars. Deelnemers kunnen verbinding maken en netwerken in kleinere interactieve groepen binnen de webinarsessie.

Microsoft-Teams-Breakout-Rooms

In september kondigde Microsoft Breakout Rooms for Teams aan. Een organisator van een vergadering kan deelnemers op basis van de vereiste opsplitsen in kleinere groepen. En presentatoren kunnen tussen brainstormruimten springen, aankondigingen doen aan alle brainstormruimten en de ruimten sluiten om iedereen terug te brengen naar de hoofdvergadering.

Zapps: Zapps zijn apps die u binnen het Zoom-platform kunt gebruiken om de productiviteit te verbeteren en meer boeiende ervaringen te creëren. Nooit meer schakelen tussen meerdere applicaties op uw desktop.

Microsoft-Teams-3rd-party-services

Tijdens de Inspire-conferentie in juli kondigde Microsoft een nieuwe manier aan voor partners om de Microsoft Teams-vergaderervaring uit te breiden met hun apps en services. Ontwikkelaars en onafhankelijke softwareleveranciers kunnen hun apps nu rechtstreeks binnen de Teams-vergaderervaring brengen als een nieuw tabblad in Teams-vergaderingen, evenals een nieuw zijpaneel en real-time meldingsmogelijkheden.

U kunt hier lezen over andere nieuwe functies die naar Zoom komen. De meeste nieuwe functies van Zoom lijken te zijn geïnspireerd door de aankondigingen van Microsoft Teams in de afgelopen 6 maanden. Het zal interessant zijn om te zien hoe Microsoft reageert op de aankondigingen van Zoom.

Bron: Zoom

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.