Terug naar het overzicht

23 oktober 2023

Waarom externe back-ups voor Microsoft 365?

In het digitale tijdperk vormt data de kern van moderne bedrijven en individuen. Microsoft 365, vaak aangeduid als M365, is uitgegroeid tot een onmisbare abonnementsdienst, die toegang biedt tot een reeks Microsoft-producten die zowel bedrijven als consumenten productiever maken. Hoewel M365 enkele basis dataretentiebeleid biedt, is het essentieel te begrijpen dat de verantwoordelijkheid voor de bescherming van de data in M365 uiteindelijk bij de gebruiker ligt. Gezien het digitale landschap, waarin onverwachte dataverlies en kwaadaardige bedreigingen op elk moment kunnen toeslaan, is het overwegen van een externe Microsoft 365 back-up oplossing cruciaal.

Onbedoeld Dataverlies: Een Onvermijdelijke Werkelijkheid

In de snelle digitale wereld kunnen ongelukjes gebeuren. Zelfs de meest zorgvuldige gebruikers kunnen per ongeluk belangrijke gegevens verwijderen. M365 heeft weliswaar basisretentiebeleid, maar deze kennen hun beperkingen. Hier komen externe back-up oplossingen om de hoek kijken, die fungeren als vangnet tegen onbedoeld dataverlies en een grondige manier bieden om je waardevolle gegevens te herstellen.

Bescherming Tegen Kwaadwillende Acties

Opzettelijk dataverlies is een reëel gevaar. Of het nu van binnen of buiten je organisatie komt, het doelbewust verwijderen van cruciale informatie kan verwoestend zijn. Externe back-up oplossingen bieden een beveiligingslaag die in het huidige digitale landschap essentieel is. Door consequent je gegevens te back-uppen, beschermen deze tools je informatie tegen opzettelijke vernietiging.

Cyberdreigingen: Een Steeds Groter Wordende Zorg

Cyberdreigingen zoals virussen, malware en ransomware-aanvallen vormen een constante bedreiging voor je gegevens. M365 biedt wel enige bescherming, maar externe back-up oplossingen bieden een extra beveiligingslaag. Door regelmatig back-ups te maken, weet je zeker dat je gegevens veilig zijn, zelfs bij een cyberaanval.

Uitgebreide Retentie: Voorbij de 30-Dagen Limiet

Microsoft’s standaard retentiebeleid biedt maximaal 30 dagen basisdekking. Veel gebruikers hebben echter langere retentieperioden nodig, vooral wanneer historische data teruggehaald moet worden. Externe back-ups bieden vaak de flexibiliteit om gegevens langere tijd te bewaren, soms zelfs tot meerdere jaren terug.

Verbeterde Functionaliteit van Externe Oplossingen

Naast langere retentieperiodes bieden externe back-up oplossingen vaak meer functionaliteit dan de standaardopties van M365. Denk aan verbeterde zoekfuncties, rapportagetools en uitgebreidere herstelopties. Als je je M365-gegevens waardeert, is het verstandig om deze externe tools te verkennen.

Conclusie

Terwijl Microsoft 365 onmisbaar is, biedt het slechts basisbescherming voor je gegevens. Externe back-up oplossingen zijn essentieel om volledige veiligheid en beschikbaarheid van je M365-data te waarborgen in een wereld waarin data centraal staat. Voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare externe back-up oplossing, biedt ALTA-ICT back-up diensten voor Microsoft 365. Verzeker jezelf van de beste bescherming voor je gegevens en neem vandaag nog contact op met ALTA-ICT voor meer informatie en ondersteuning.

Meer weten?

Neem contact op
backup microsoft 365

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.