Terug naar het overzicht

28 december 2022

Virtuele Microsoft Azure-machine

Het is een computerbestand dat bekend staat als een image die net zo werkt als een echte computer. Windows, Linux en andere besturingssystemen kunnen het allemaal uitvoeren.

Wat is een virtuele machine?

Het is een computerbestand dat bekend staat als een image die net zo werkt als een echte computer. Een van de mappen die alles bevat, is die ene. Windows, Linux en andere besturingssystemen kunnen het allemaal uitvoeren. Als gevolg hiervan hebt u de flexibiliteit om meerdere machines op één fysieke computer uit te voeren. Daarnaast zijn er verschillende besturingssystemen mogelijk voor verschillende systemen.

De virtuele hardware die elk van deze virtuele machines biedt, omvat CPU’s, RAM, harde schijven, netwerkverbindingen en andere vergelijkbare onderdelen.

Wat is Azure Virtual Machine?

Het maken van uw eigen instanties is een van de services die azure biedt.

Het heeft een verscheidenheid aan toepassingen:

  • Ontwikkeling en test
  • Applicaties in de Cloud
  • Uitgebreid datacenter

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat u moet betalen voor rekentijd wanneer u Azure per minuut gebruikt.

Hun grootte, besturingssysteem en eventuele geïnstalleerde gelicentieerde applicaties spelen allemaal een rol in de prijs hiervan.

Het wordt aanbevolen de status in te stellen op Gestopt wanneer deze niet in gebruik is om overeenkomstige kosten (Toegewezen) te voorkomen.

Met Microsoft Azure kunt u virtuele machines voor algemeen gebruik, algemene, voor rekenkracht geoptimaliseerde, voor geheugen geoptimaliseerde en burstbare virtuele machines ontvangen. Deze service is veel aantrekkelijker voor bedrijven vanwege de kosten per seconde. Dit zijn enkele toepassingen voor Azure Virtual Machines:

Ontwikkeling en test

Het maken van machines met de fundamentele en gespecialiseerde configuraties die nodig zijn om de applicaties te coderen en te testen is snel en eenvoudig.

Applicaties in de Cloud

Indien nodig kan men meer virtuele machines aanschaffen en uitschakelen wanneer dat niet nodig is.

Uitgebreid datacenter

Het netwerk van het bedrijf kan snel worden verbonden met VM’s in het Azure Virtual Network.

Workloads voor een virtuele Azure-machine

Er zijn twee manieren waarop u kunt overstappen op een virtuele Azure-machine. U zult deze twee cruciale benaderingen voor de overgang naar een Azure VM ontdekken in deze zelfstudie over het bouwen van Azure Virtual Machines.

  1. Geschikte workloads
  2. Ongeschikte workloads

Geschikte workloads

Het is niets, maar hoog beschikbare serviceworkloads, zoals internetwinkels die te koop zijn.

Het kan ook worden gebruikt voor terugkerende taken zoals:

  • Marketingcampagnes die seizoensgebonden zijn op een website van een organisatie.
  • Jaarlijkse verkoop tijdens feestdagen.

Voor onvoorspelbare workloads, zoals die bij startups waar ze zich niet bewust zijn van hun uitbreiding.

Organisaties die alleen hun infrastructuur naar de cloud willen verplaatsen, kunnen deze ook gebruiken.

Ongeschikte workloads

Het is niet gepast om uw applicaties naar de cloud te verplaatsen als u geen kostenverschil merkt.

Er zijn verschillende wetten of verordeningen van de autoriteiten of de lokale overheid die het verplaatsen naar de cloud verbieden vanwege hun wetten.

Hoe maak ik een virtuele Azure-machine?

Als u een virtuele Azure-machine wilt maken, gebruikt u een van de volgende methoden:

Bij het bouwen van een Azure VM hangt dit allemaal af van de omgeving waarin u werkt:

Azure Portal

Een virtuele machine wordt gemaakt via azure portal. Windows wordt gebruikt als portal.

Sjablonen

Een virtuele Windows-machine kan worden ingesteld met de Resource Manager-sjabloon.

Clientschijven

Azure Resources kunnen worden geïmplementeerd met C#.

REST API’s

Maak een virtuele machine of werk er een bij.

Een virtueel netwerk: wat is het?

Deze zelfstudie over virtuele Azure-netwerken helpt u bij het grondig begrijpen van Azure. Klanten kunnen virtuele privénetwerken in Azure bouwen en beheren dankzij virtuele netwerken. De primaire functie van virtuele netwerken is om instanties met elkaar te laten communiceren. Het is mogelijk om verschillende virtuele netwerken aan elkaar te koppelen. U kunt verbinding maken met uw on-premises netwerken via het virtuele Azure-netwerk. Als gevolg hiervan dient Azure als een virtuele uitbreiding van uw on-site datacenter. ICMP en UDP worden ondersteund door Azure Virtual Networks.

Isolatie

Wanneer u een virtueel netwerk bouwt, kunt u elk van deze netwerken scheiden, zodat ze elk afzonderlijk functioneren.

Het virtuele netwerk kan worden ingesteld om uw persoonlijke DNA-servers te gebruiken.

Internet communicatie

Standaard kunnen alle exemplaren die u start in een virtuele Azure-machine verbinding maken met internet. Indien nodig kunt u binnenkomende toegang tot bronnen inschakelen.

Azure Resource Communication

Ongeacht of de resources afkomstig zijn van hetzelfde subnet of afzonderlijke subnetten, kunnen ze met elkaar communiceren via privé-IP-adressen als ze deel uitmaken van het virtuele Azure-netwerk.

Ze bieden vooraf geconfigureerde routering tussen subnetten, zodat gebruikers van het besturingssysteem van on-premises netwerken geen routes hoeven te beheren en configureren.

Connectiviteit van virtuele netwerken

Resources van elk virtueel netwerk kunnen communiceren met resources van elk ander virtueel netwerk dankzij de connectiviteit.

Bent u van plan een Azure-interview bij te wonen? De meest recente Azure-interviewvragen zijn de volgende.

On-premises connectiviteit

Het is mogelijk om een virtueel netwerk te verbinden met een on-premises netwerk, zodat bronnen met elkaar kunnen communiceren.

Verkeersfiltering

Op bron, IP-adres en poort kan netwerkverkeer van bronnen in een virtueel netwerk worden gefilterd.

Routering

Standaard kan de routering van Azure worden overschreven met uw eigen routes of door BGP-routes door te geven via de netwerkgateway.

DHCP in Azure Virtual Network (dynamische hostconfiguratie)

IP-adressen worden door Azure toegewezen met behulp van Dynamic Host Configuration Protocol-services uit de bereiken die u opgeeft voor het virtuele netwerk. De lengte van elke IP-adreslease is onbeperkt. U krijgt een grondig inzicht in dynamische hostconfiguratie in het Azure Virtual Network na het voltooien van deze azure VM-les voor het bouwen.

U kunt een statisch privé-IP-adres configureren uit het bereik van Ipv4-adressen die zijn verbonden met het virtuele netwerk om wijzigingen van het IP-adres te voorkomen, ongeacht de toestand van de virtuele Azure-machine.

Virtueel Microsoft Azure-netwerk: subnet

Er zijn een of meer subnetten in het virtuele Azure-netwerk.

Subnetten splitsen uw virtuele netwerk op in kleinere IP-bereiken om een logische scheiding van de bronnen binnen elk subnet mogelijk te maken.

Een deel van de virtuele netwerkruimte wordt vertegenwoordigd door het IP-adresbereik dat elk subnet bevat.

Bekijk onze Microsoft Azure-training als u meer wilt weten over cloudarchitectuur!

Routering in het Virtuele Azure-netwerk

Het is niets meer dan de standaardroutering van uw verkeer.

Voor elk subnet in het virtuele Azure-netwerk is automatisch een routeringstabel gemaakt en zijn er ook standaardrouteroutes van het systeem opgenomen. Een paar systeemroutes kunnen worden vervangen door aangepaste routes en u kunt ook meer aangepaste routes toevoegen aan de routedatabase.

Groepen voor netwerkbeveiliging

Het enige dat het netwerkverkeer op het niveau van virtuele machines beperkt, is de firewall. Op basis van de bron- of doel-IP-adressen, poorten en protocollen biedt het een lijst met beveiligingsregels die inkomende of uitgaande netwerkcommunicatie toestaan of verbieden.

Beveiligingsregels worden toegepast op alle bronnen in het subnet als ze worden toegepast op het subnet.

Selecteer de juiste VM voor uw workload om geld te besparen

Verbeter de operationele efficiëntie door uw bedrijfs- en bedrijfskritische workloads te verplaatsen naar azure-infrastructuur. Gebruik virtuele Azure-machines om SQL Server-, SAP-, Oracle- en high-performance computing-toepassingen uit te voeren. Windows Server of de Linux-distributie van uw voorkeur. Implementeer virtuele machines met 12 TB geheugen en maximaal 416 vCPU’s. Krijg elke VM tot 3,7 miljoen IOPS aan lokale opslag. Profiteer van de eerste cloudimplementatie van 200 Gbps InfiniBand en tot 30 Gbps Ethernet. Kies de onderliggende processors AMD, Ampere (gebaseerd op Arm) of Intel die het beste aan uw behoeften voldoen.

Verbeter uw systeem en bespaar geld

Met de termijnprijzen van Azure Reserved Virtual Machine Instances kunt u tot 72% besparen op de kosten voor betalen per gebruik. Gebruik Azure Hybrid Benefit en gereserveerde instanties om Windows Server-VM’s op Azure uit te voeren met uw on-premises licenties en bespaar tot 80%. Gebruik Azure-VM’s en schaal sets tegen spotprijzen om onderbreekbare toepassingen uit te voeren met aanzienlijke besparingen ten opzichte van de kosten voor betalen per gebruik. Gebruik Azure Cost Management om uw clouduitgaven te maximaliseren. Wanneer u overschakelt naar Azure, ontvangt u drie extra jaren verlengde beveiligingsupdates voor Windows Server 2012 en 2012 R2.

Ontdek de nieuwste functies van Azure Compute

Schaalbare toepassingen kunnen worden gemaakt met behulp van schaalsets voor virtuele machines. Met Azure Spot Virtual Machines en gereserveerde instanties kunt u uw clouduitgaven verlagen. Maak met Azure Dedicated Host uw eigen privécloud. Als u de tolerantie wilt verbeteren, voert u bedrijfskritische programma’s uit in Azure.

Beheer, bewaak en maak back-ups van de omgevingen van uw virtuele machines

Met Azure Blueprints kunt u snel apps verplaatsen van ontwikkeling naar productie in uw hele bedrijf. Met Azure Advisor ontvangt u mogelijk suggesties voor al uw VM’s over hoge beschikbaarheid, beveiliging, prestaties en kosten. Beveilig met Azure Backup uw gegevens tegen ransomware. Gebruik Azure Monitor om proactief problemen te ontdekken en inzichtelijke kennis te ontvangen. Met capaciteitsreserveringen op aanvraag reserveert u computerresources voorafgaand aan VM-implementaties.

Adopteer betrouwbare hybride cloudtechnologieën

Gebruik virtuele Azure-machines om de capaciteit van uw datacenter te vergroten en toegang te krijgen tot cloudgebaseerde, on-demand high-performance computingresources. Maak, test, implementeer en beheer consequent hybride cloudtoepassingen in Azure en u bent on-premises omgeving. Om bedrijfsonderbrekingen te voorkomen, gebruikt u gebruiksvriendelijke, betaalbare cloudback-up- en noodherstelopties. Door Azure te maken en on-premises te implementeren met Azure Stack, kunt u bovendien voldoen aan de regelgevings- en beleidsvereisten voor uw virtuele machines.

Schaal uw systeem zonder meer complexiteit te introduceren

Met Virtual Machine Scale Sets kunt u maximaal beschikbare, gecentraliseerd beheerde en schaalbare services instellen voor computationeel veeleisende big data- en containertoepassingen. Met Ephemeral OS-schijven kunt u een nieuwe image van uw virtuele machines maken voor minder geld en sneller voor stateloze toepassingen. Met gedeelde fotogalerijen kunt u de massale wereldwijde replicatie en het delen van foto’s beheren. Als u de opstart- en installatietijden wilt verkorten, gebruikt u virtuele machines van de tweede generatie. Met VM’s met GPU’s kunt u een enorme rekenkracht krijgen voor uw kunstmatige intelligentie (AI) en visualisatietaken op afstand.

Verbeter compliance en beveiliging

Met een betrouwbare lancering kunt u uw virtuele machines (VM’s) beschermen tegen malware in de kernel- en gebruikersmodus. Gebruik geheime azure-computing om uw VM-gegevens te beschermen terwijl deze worden uitgevoerd. Met Azure Security Center kunt u uw workloads in de gaten houden en problemen detecteren en repareren. voldoen aan een breed scala aan wereldwijde en sectorspecifieke nalevingsvereisten, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), ISO 27001, HIPAA, FedRAMP en SOC 2. Installeer uw virtuele Azure-machines op een exclusieve fysieke server voor uw bedrijf, een Azure Dedicated Host. Profiteer van een verscheidenheid aan VM Service Level Agreements (SLA’s), variërend van VM’s met één exemplaar bij 99,9% tot VM’s die zijn geïmplementeerd in twee of meer Azure Availability Zones met 99,99 procent.

Bron: dzone

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.