Terug naar het overzicht

13 juli 2020

Uw zakelijke agenda online met Microsoft Bookings

Overzicht van Microsoft Bookings

Met Microsoft Bookings kun jij klanten online afspraken laten plannen en beheren in je agenda van Office 365. Bookings heeft een webdatabase met reservering en integratie met Outlook, zodat de agenda van uw personeel wordt geoptimaliseerd en uw klanten een goede tijd kunnen boeken. E-mail meldingen voor automatische meldingen verminderen geen enkele Toon en betere klanttevredenheid, en de organisatie bespaart tijd met een verlaging in terugkerende planningstaken. Met ingebouwde flexibiliteit en de mogelijkheid om aan te passen, kunnen Bookings worden ontworpen om de situatie en de behoeften van tal van verschillende delen van een organisatie te laten passen.

Opmerking: Bookings is standaard ingeschakeld voor klanten met het Microsoft 365 Business Standard, of Microsoft 365 a3 en Microsoft 365 A5-abonnement. Bookings is ook beschikbaar voor klanten die Office 365 Enterprise E3 en Office 365 Enterprise E5, maar het is standaard uitgeschakeld. Zie “Get access to the Office 365 Business apps for Enterprise subscriptions” (Toegang krijgen tot de Office 365 Business-apps voor Enterprise-abonnementen) als u dit wilt inschakelen.

Boekingen heeft drie hoofdonderdelen:

  • Een reserverings pagina waar uw klanten en klanten afspraken kunnen inplannen met het personeelslid dat de service moet verlenen of de afspraak moet uitvoeren. Deze pagina voor het plannen van webinhoud kan worden gedeeld via een rechtstreekse koppeling, uw Facebook-pagina, en zelfs via het insluiten van een koppeling binnen uw website.
  • Een web-app die een set webadressen, op zaken gerichte pagina’s bevat waarop boekings agenda-eigenaren en beheerders binnen een organisatie kunnen typen afspraken en de beschikbaarheid van Personeelszaken en de manier waarop afspraken worden gepland. Op deze pagina’s kunnen veelzijdige en de mogelijkheid om een Bookings-agenda aan te passen aan de uiteenlopende behoeften van de persoon of organisatie.
  • Een mobiele bedrijfsgerichte app waar boekings agenda-eigenaren en beheerders al hun afspraken kunnen zien, klantenlijsten en contactgegevens kunnen zien en handmatige reserveringen kunnen maken.

Zo werkt Microsoft Bookings

Zoals voor alle Microsoft 365-apps geldt, is Boekingen een tegel in het startprogramma voor apps. Klik op de tegel om de app te starten of selecteer het startprogramma voor apps en selecteer vervolgens bookings.

De eerste keer dat u de app opent, ziet u de startpagina, met de tabbladen aan de linkerkant om te navigeren tussen pagina’s en enkele duidelijke tegels die u helpen bij het instellen en nieuwe functies uit te voeren.

Blog: Microsoft Support

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.