U kunt nu bestanden van Outlook naar Microsoft Teams slepen en neerzetten.

Wat je moet weten

Microsoft Teams ondersteunt nu het slepen en neerzetten van bestanden vanuit Outlook.

Het verzoek van de functie op UserVoice ontving meer dan 11.000 upvotes.

De functie is oorspronkelijk aangevraagd in november 2016.

Microsoft Teams heeft een handige nieuwe functie gekregen waardoor het beter werkt met Microsoft Outlook. Na een recente wijziging kunt u nu bestandsbijlagen vanuit Outlook naar Microsoft Teams slepen en neerzetten. De functionaliteit zou het aanzienlijk sneller en gemakkelijker moeten maken om bestanden tussen de twee Microsoft-apps te verplaatsen.

De mogelijkheid om bestandsbijlagen van Outlook naar Teams te slepen en neer te zetten, werd oorspronkelijk aangevraagd in Microsoft’s UserVoice in november 2016. Sindsdien heeft het verzoek meer dan 11.500 upvotes ontvangen. Ondanks het grote aantal upvotes duurde het meer dan vier jaar voordat de functie werd uitgerold.

Voordat ondersteuning via slepen en neerzetten tussen Outlook en Teams werd uitgerold, moesten mensen een bestandsbijlage downloaden en deze vervolgens uploaden naar Teams. Sommige mensen sleepten een bestand van Outlook naar het bureaublad en sleepten het bestand vervolgens van het bureaublad naar Teams. Het was een onhandige oplossing die tijd toevoegde aan bestandsbeheer en delen.

Op 20 januari 2021 bevestigde Alex, een beheerder van Microsoft’s UserVoice, dat de functie beschikbaar is en zei: “Ik ben blij je te kunnen laten weten dat ondersteuning voor het slepen en neerzetten van bestandsbijlagen rechtstreeks vanuit Outlook naar Teams nu beschikbaar is.”

Microsoft voegt regelmatig functies toe die het gemakkelijker maken om met zijn service te werken. Vorige week heeft Microsoft een “Taak maken” -snelkoppeling geïntroduceerd in Outlook op Android waarmee mensen onmiddellijk een taak kunnen maken binnen Microsoft Teams.

Blog: windowscentral