Terug naar het overzicht

08 september 2020

Nieuw: Microsoft Teams Coordinated Meetings

Microsoft Teams krijgt een boost in videoconferenties dankzij een nieuwe functie genaamd Coordinated Meetings. Met deze update kunnen organisaties met Microsoft Teams Rooms-apparaten en de Surface Hub al hun apparaten met elkaar synchroniseren.

Als u eigenaar bent van of werkt voor een bedrijf dat dergelijke apparaten heeft, variërend van draadloze headsets tot slimme conferentiehubs, kunt u op één apparaat deelnemen aan een vergadering en kunnen alle andere compatibele apparaten in de ruimte met dezelfde vergadering worden verbonden .

Het idee achter deze functie is om al deze apparaten te synchroniseren om de beste vergaderervaring te bieden. Dat betekent dus mogelijk dat audio wordt opgepikt door het ene apparaat, terwijl een ander de camera levert voor video, waarbij apparaten die niet nodig zijn, worden uitgeschakeld om audiofeedback of andere irritante afleidingen te voorkomen.

In feite stelt het geheel u in staat om de beste functies van een heleboel apparaten samen te brengen in één vergadering; dat is iets wat u niet kunt doen met Zoom. Het zal echter wat configuratie vergen, aangezien elk apparaat zijn eigen Exchange Room-mailbox nodig heeft.

U kunt gecoördineerde vergaderingen opzetten op een Teams Rooms-apparaat met een touchscreen, of u kunt een hele reeks apparaten opzetten vanaf een centrale locatie met behulp van een XML-configuratiebestand. De laatste methode is echter waarschijnlijk meer geschikt voor IT-afdelingen.

Maar als alles eenmaal is ingesteld, zou u een vergaderruimte moeten hebben die perfect is geconfigureerd voor videoconferenties.

Zo’n nieuwe functie is misschien erg gericht op zakelijk gebruik. Maar voor mensen die vanuit huis werken en deelnemen aan Microsoft Teams-vergaderingen vanaf externe bestemmingen, zou dit moeten zorgen voor een aangenamere vergaderervaring. Een verfijnde vergaderopstelling betekent dat er minder kans is om iemands zware ademhaling te horen als ze te dicht bij een apparaat voor videoconferenties zitten – en dat is een overwinning voor iedereen.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.