Terug naar het overzicht

28 februari 2021

Microsoft vernieuwt de peilingen van uw teams met AI

Microsoft heeft nog maar net peiling binnen Teams toegevoegd, en nu verbetert de softwaregigant het al verder. U kunt binnenkort peilingen maken met behulp van de krachtige AI-technologie van Microsoft … en dat is niet alles.

Wat staat er in de maak voor Microsoft Teams-peilingen?

Neowin ving lucht op van een reeks vermeldingen op de Microsoft 365 Roadmap die verwijst naar de plannen van het bedrijf om de manier waarop presentatoren hun bezoekers peilen te vernieuwen. De Roadmap is een fantastische tool om toekomstige updates te spotten, en daar ontdekten we voor het eerst dat Microsoft anonieme presentatoren aan Teams toevoegt.

De eerste is functie 79493, getiteld “Microsoft Teams: suggestie voor enquêtevragen op basis van AI voor Teams-vergadering”. Microsoft beschrijft deze functie als zodanig:

Wanneer de gebruiker een peiling wil maken voor zijn Teams-vergadering, zal de inlichtingendienst Forms enkele peilingen voorstellen op basis van het doel van de vergadering.

Dit zal een interessante functie zijn om in actie te zien. Vermoedelijk kan een organisator van een vergadering de AI van Microsoft gebruiken om automatisch een peiling te maken op basis van waar de vergadering over gaat. Dergelijke functies zijn natuurlijk alleen nuttig als de AI erachter op peil is, dus we zullen moeten zien of deze functie werkt zoals bedoeld.

De AI van Microsoft duikt ook in peilingen die u eerder hebt gemaakt. Functie-ID 79494 heet “Microsoft Teams: suggestie voor historische peilingen op basis van AI voor Teams-vergaderingen.” Deze functie is vergelijkbaar met de bovenstaande, behalve dat Teams een duik nemen in de peilingen die u eerder hebt gemaakt en iets voorstellen op basis daarvan.

Ten slotte is er Feature ID 79495, getiteld “Microsoft Teams: op AI gebaseerde optiesuggestie voor Teams-enquêtes.” Hiermee kan de AI opties aanbevelen om uit te kiezen bij het maken van een peiling.

Dat is allemaal van de AI-kant, maar Microsoft heeft nog meer gepland. Met functie 80519 kan een maker van een poll een correct antwoord instellen voor meerkeuzevragen. Dit is vermoedelijk een functie die meer op onderwijs is gericht dan op een zakelijke omgeving.

Als u klaar bent met de vergadering, helpt functie 79498 om een ​​rapport na de vergadering te genereren met alle peilingen die tijdens de sessie zijn gehouden, plus hun resultaten. Dit wordt gedeeld met de organisator van de vergadering en de presentatoren.

Bron: makeuseof

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.