Terug naar het overzicht

25 februari 2021

Wat is er nieuw in Microsoft Teams – februari 2021

Zoals we allemaal weten, kan er in een maand veel gebeuren. Deze updates en nieuwe applicaties zijn de manier van Microsoft om betere werkervaringen te bieden met deze oplossingen. Dit is wat er nieuw is in Microsoft Teams dat je deze maand misschien hebt gemist …

Skype for Business Online gaat over zes maanden met pensioen

Hoewel Skype voor Bedrijven Online niet nieuw is in Microsoft Teams, is het na 31 juli niet meer beschikbaar. Microsoft zal zich concentreren “om al onze klanten te helpen upgraden naar Microsoft Teams en meer manieren mogelijk te maken om samen te komen en dingen voor elkaar te krijgen.”

Microsoft Viva

Dit EXP (employee experience platform) is nieuw in Microsoft Teams en andere Microsoft 365-apps, speciaal ontworpen voor medewerkers die in dit digitale tijdperk werken. Microsoft Viva bestaat uit vier modules die werknemers de tools bieden voor succesvolle communicatie, middelen voor uitgebreid leren en een gezonde balans tussen werk en privé bevorderen.

Viva Connections is als uw digitale dorp voor uw medewerkers. Van gemeentehuizen voor bedrijven en mogelijkheden voor kleinere groepen en gemeenschappen tot interne communicatie zoals bedrijfsnieuws, beleidsregels en secundaire arbeidsvoorwaarden, het is een one-stop-shop-hub voor uw werknemers.

Viva Learning is de modulehub voor mogelijkheden zoals interne training voor nieuwe medewerkers, training over externe leerbeheersystemen en nog veel meer. Viva learning is bedoeld voor uitgebreide opleiding en productkennis, terwijl Viva Topics is bedoeld voor het opdoen van kennis en een beter begrip van de bedrijfstaal. Viva Topics is als een ingesloten encyclopedie in Microsoft Viva: plaats de muisaanwijzer op een zin of acroniem waarvan u niet zeker bent, en er verschijnt iets dat lijkt op een informatiekaart om u meer informatie te geven over wat het is, waarom het belangrijk is, enzovoort.

Viva Insights is bedoeld om die balans tussen werk en privé terug te brengen, zo veel werknemers hebben toegegeven dat ze het afgelopen jaar de lijnen hebben vervaagd. Van tools voor individuen (zoals ervoor zorgen dat je regelmatig pauzeert), managers en bedrijfsleiders (zoals kijken naar werkpatronen en welzijnsmogelijkheden), Viva Insights is die verbinding tussen gegevens over hoe mensen werken en hoe mensen zich voelen.

Pop-out apps en tabbladen

Werk slimmer, niet harder, toch? Dus als u constant een voor een wisselt tussen chats, vergaderingen, persoonlijke apps en tabbladen, is dat een hoop tijdverspilling. Gelukkig kunt u deze multi-windows nu gebruiken om gefocust te blijven – geen tijd meer verspillen met het wisselen van venster naar venster naar referentienotities of andere communicatie! Leer met deze stapsgewijze zelfstudie hoe u uw meest bezochte plaatsen kunt opslaan zodat u ze gemakkelijk kunt raadplegen.

Verbeterde audio in Microsoft Teams

“Om onze klanten echt van dienst te zijn, weten we dat ze onderweg moeten kunnen communiceren en samenwerken, op alle apparaattypen, via elk netwerk en in elke omgeving.” Daarom werken ze samen met Satin om audio van hoge kwaliteit te garanderen, met een lage kbps (om je wifi niet zo veel uit te rekken) zonder de algehele audiokwaliteit in gevaar te brengen. Hoewel het al overal in Teams en Skype-gesprekken met twee partijen wordt gebruikt, wordt verwacht dat het binnenkort in Teams-vergaderingen zal worden geïntegreerd.

Bron: excelandflourish

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.