Terug naar het overzicht

08 oktober 2020

Microsoft verdubbelt de prestaties van Teams met verschillende verbeteringen.

Microsoft heeft de afgelopen maanden verschillende nieuwe functies aan Microsoft Teams toegevoegd. Naast het toevoegen van nieuwe functies en verbeteringen, werkt Microsoft ook aan het verbeteren van de prestaties van de Microsoft Teams-client op verschillende platforms.

Microsoft benadrukte onlangs dat ze de prestaties van Microsoft Teams hebben verdubbeld met verschillende verbeteringen. Microsoft Teams op Windows en Mac start nu bijvoorbeeld 30% sneller. Microsoft Teams op iOS krijgt binnenkort een verbetering van 40% in het verbruik van de achtergrondbatterij.

Hieronder vindt u de details over de prestatieverbeteringen.

Offline ondersteuning op desktop

Beperkte netwerkconnectiviteit is een realiteit voor veel van onze gebruikers over de hele wereld. In maart hebben we de mogelijkheid gelanceerd om de desktopclient op Windows en macOS uit te voeren in omgevingen met beperkte bandbreedte of zonder netwerkverbinding. Dit werd bereikt door middel van caching van gegevens en code, en we hebben ook een lokale ophaalbenadering toegepast op netwerkverzoeken, wat leidde tot verbeterde starttijden van de desktopclient. Nu werken we eraan om gebruikers in staat te stellen berichten te schrijven, zelfs wanneer ze offline zijn, en deze automatisch te laten verzenden wanneer de netwerkverbinding is hersteld.

Verbeterde starttijd voor desktop

Wanneer gebruikers hun vergaderingen, lessen en dagen in Teams starten, is het essentieel dat ze alles snel op gang kunnen krijgen. We introduceren meerdere updates om de starttijd van onze desktopclients op Windows en macOS te verbeteren. Dit omvat het uitstellen van niet-essentiële bewerkingen tot na de lancering, geoptimaliseerde codeleveringsstromen en service-side optimalisaties zoals het migreren van de service-infrastructuur naar Azure Front Door. Bij onze tests hebben deze investeringen geresulteerd in een reductie van 30% in de starttijd van applicaties.

Optimalisatie van videoweergave op desktop

Nu meer gebruikers thuis werken en leren, is video een cruciale manier om contact te maken met anderen. Videorijke functies kunnen echter ook de gemiddelde werklast van apparaat-CPU’s en GPU’s verhogen. Om dit aan te pakken, passen we aan hoeveel rekenkracht er wordt gebruikt tijdens videogesprekken en vergaderingen door animaties te verminderen, lagen te combineren en de algehele ervaring te vereenvoudigen. We brengen ook wijzigingen aan in videoweergave, de composiet van de UI-overlays bovenop de video en hardwarestuurprogramma’s. Deze verbeteringen worden nu uitgerold naar onze desktopclients op Windows en macOS en er komen binnenkort meer updates aan.

Teams App

Optimalisatie van de batterijduur in iOS

Verbonden blijven via Teams op een mobiel apparaat is essentieel voor eerstelijnsmedewerkers en mensen die de hele dag niet achter hun bureau zitten. Om het batterijverbruik van de Teams-app in iOS te verminderen, hebben we een aanzienlijke hoeveelheid achtergrondverwerking naar onze cloudservices verplaatst en de frequentie van het synchroniseren van statische informatie verminderd. Bij onze tests resulteerde dit in een verbetering van bijna 40% in het verbruik van de achtergrondbatterij. U kunt deze verbeteringen vandaag nog ervaren met de nieuwste versie van de Teams-app voor iOS.

Optimalisaties voor lage bandbreedte voor Android

Ten slotte optimaliseren we de Microsoft Teams-app op Android voor omgevingen met lage bandbreedte. Dit omvat het verminderen van de wachttijd voor berichtsynchronisatie en het verhogen van de betrouwbaarheid van berichten door het optimaliseren van achtergrondconversatiesynchronisaties en databasetoegangspatronen. We hebben ook de detectielogica voor netwerkkwaliteit verbeterd, waardoor scenario’s zoals het uploaden van bestanden op een intelligente manier een balans kunnen vinden tussen betrouwbaarheid en prestaties op basis van de beschikbare bandbreedte. Deze verbeteringen zijn beschikbaar in de nieuwste versie van de Teams-app voor Android.

Bron: Microsoft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.