Terug naar het overzicht

21 november 2020

Microsoft Teams versus Zoom in online leren: een vergelijking zij aan zij.

Teams vs Zoom … tenzij je de afgelopen maanden onder een rots hebt geleefd, zullen de namen van deze twee videoconferenties en samenwerkingsplatforms je bekend in de oren klinken.

Van op afstand werken tot sporten … op afstand (Zoom Parties, iemand?), Deze platforms zijn de sleutel geweest om de quarantainesituatie het hoofd te bieden. En als het gaat om online leren, zijn beide tools een uitstekende optie om voor te gaan.

Elk biedt geweldige functies om de algehele online leerervaring te verbeteren en dingen gemakkelijker te maken voor docenten en studenten. Maar wat zijn hun verschillen? Om verschillende redenen, in het debat over Teams vs Zoom, zijn we van mening dat Teams het meest geschikt is voor online leren. Lees hieronder waarom we dat denken.

Teams vs Zoom – Beginnen met Zoom

Zoom is een cloudgebaseerd videoconferentieplatform dat audio- en videovergaderingen biedt voor maximaal 100 deelnemers met HD-audio en -video. In de gratis versie hebben vergaderingen een limiet van 40 minuten. Betaalde versies bieden plaats aan maximaal 1000 deelnemers voor een onbeperkte tijd.

Met Zoom hebben docenten en studenten een optie voor het delen van schermen en toegang tot samenwerkingstools zoals het delen van bestanden, realtime co-annotatie en digitaal whiteboard. Er is ook toegang tot brainstormruimten, virtuele achtergronden, chatgesprekken tijdens vergaderingen en de mogelijkheid om vergaderingen op te nemen. Zoom is beschikbaar voor de meeste soorten apparaten en ondersteunt het plannen of starten van vergaderingen vanuit Outlook, Gmail of iCal.

Magnet.me, Unsplash.
Het winstgevende succes van Zoom Video Communications, Inc. in 2019 werd gestimuleerd door de Covid-19-pandemie in 2020, waardoor het wereldwijd aanzienlijk meer gebruikers kreeg en een van de marktleiders werd.

Nu we de belangrijkste functies van Zoom hebben genoemd, is het tijd om over Teams te praten.

Microsoft Teams is een op chat gebaseerd samenwerkingsplatform dat het delen van documenten, onlinevergaderingen, agenda’s en vele andere functies integreert die zakelijke communicatie veel eenvoudiger en effectiever maken. Dit platform beperkt zich echter niet alleen tot zakelijk gebruik.

Met MS Teams kunnen studenten contact maken met elkaar en met hun docenten, vragen stellen tijdens een les, samenwerken aan projecten, aan opdrachten werken en hun voortgang bijhouden, een online whiteboard gebruiken en bestanden en groepswerk organiseren. Het is precies zoals we ons een virtueel klaslokaal zouden voorstellen.

Studenten hebben toegang tot de OneNote-app en tot lesmateriaalmappen (beveiligen van alleen-lezen inhoud). Docenten hebben editorstoegang tot de materiaalmappen van de klas en vroege toegang tot docenten om de klas voor elke les in te richten. Hierdoor kunnen ze ervoor zorgen dat alles klaar staat voor studenten om aan de sessie deel te nemen.

Docenten kunnen studenten ook dempen en indien nodig andere machtigingen toevoegen. Ze hebben toegang tot Grade Sync, zodat ze al hun beoordelingswerk kunnen doen en automatisch kunnen uploaden vanuit Teams naar het SIS-cijferboek.

Deze functies maken het hele proces gemakkelijker voor studenten om toegang te krijgen tot de bronnen en docenten om het hele proces te beheren.

Wat is het verschil tussen deze twee platforms?

Als het om integraties gaat, zijn er nog andere factoren waarmee u rekening moet houden bij het afwegen van Teams versus Zoom. Microsoft Teams is geïntegreerd met Office 365. Zoom integreert naadloos met platforms als Moodle, Canvas, Desire2Learn, Sakai en Blackboard, wat dit platform erg handig maakt voor degenen die deze services gebruiken.

Als het op functies aankomt, is het verschil tussen deze twee platforms afhankelijk van het feit dat Microsoft Teams is gebaseerd op teamsamenwerking en dat Zoom zich richt op de kwaliteit van videoconferenties.

Welke is beter? We zouden zeggen dat Microsoft Teams uw go-to-optie is voor online leerdoeleinden. Hoewel videoconferenties, ons hoofdonderwerp hier, het uitgangspunt van Zoom is, is het slechts een van de functies van de Microsoft Teams-suite. De meeste functies zijn beschikbaar in de gratis versie, waardoor het in deze context een zeer nuttige tool is voor docenten.

Wij bij Instructor Brandon hebben onze keuze gemaakt tussen Teams vs Zoom. We gebruiken Microsoft Teams voor hun MS Dynamics 365-trainingen en bieden coachingsessies voor studenten die een gepersonaliseerde leersessie willen. We gebruiken het platform ook voor de teamsamenwerking van ons bedrijf. “Het belangrijkste is dat de student zich op zijn gemak voelt met het gebruikte platform”, zegt oprichter Brandon Ahmad. “Dit hangt af van je vermogen om het meeste uit de tool te halen die je wilt gebruiken, maar ook om je te concentreren op de ervaring van de student.” In onze onderwijsomgeving is het nodig om bestanden zoals schermafbeeldingen te delen, een functie die onder andere door de MS Teams-interface mogelijk is.

Uiteindelijk is hun belangrijkste doel van al deze apps om een ​​hoogwaardige boeiende ervaring te bieden voor alle soorten gebruikers – om er het beste uit te halen, hangt af van ons en hoe we ze gebruiken.

Bron: elearninginside

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.