Microsoft Teams stijgt naar 115 miljoen dagelijkse actieve gebruikers, tegen 75 miljoen in april.

Wat je moet weten

  • Microsoft Teams heeft nu 115 miljoen dagelijkse actieve gebruikers.
  • Dat is een stijging van meer dan 50 procent sinds april, toen Microsoft 75 miljoen DAU’s rapporteerde.
  • Volgens de CEO van Microsoft, Satya Nadella, versterkt het gebruik door teams ook Microsoft 365 in het algemeen.

Volgens Microsoft-topman Satya Nadella telt Microsoft Teams nu 115 miljoen dagelijkse actieve gebruikers. Nadella deelde de cijfers tijdens de winstoproep van het bedrijf over het eerste kwartaal van 2021, en merkte op dat de groei van Teams is toegenomen sinds eerder dit jaar meer mensen voornamelijk vanuit huis gingen werken.

Microsoft Teams heeft de afgelopen zeven maanden een snelle groei doorgemaakt. In maart telde de dienst in totaal ongeveer 44 miljoen dagelijkse actieve gebruikers, tegen 20 miljoen in november 2019. Dat aantal schoot al snel op tot 75 miljoen dagelijkse actieve gebruikers in april.

De huidige 115 miljoen dagelijkse actieve gebruikers vertegenwoordigen een stijging van meer dan 50 procent in de afgelopen zes maanden.

Tijdens de teleconferentie merkte Nadella op dat de groei van Teams ook gevolgen heeft voor Microsoft 365 als geheel. “Dat versterkende effect van Teams op zich, en vervolgens Microsoft 365 in combinatie met Teams, is waar je zelfs een aanzienlijke toename van het gebruik zult zien dan individuele tools uit het verleden”, zei Nadella.

Als reactie op de wereldwijde gezondheidscrisis eerder dit jaar heeft Microsoft het tempo van nieuwe Teams-functies versneld om de toename van gebruikers op te vangen. Grote functies zoals Spotlight-modus, brainstormruimten en live transcriptie werden geïntroduceerd om het beheren van oproepen gemakkelijker te maken. Speciaal op maat gemaakt voor mensen die vanuit huis werken, geeft de Together-modus je het gevoel alsof je in dezelfde kamer bent als je collega’s.

Nu meer bedrijven hun werk-vanuit-huis-periodes verlengen, is het waarschijnlijk dat we Teams de komende kwartalen zullen blijven groeien. Of Microsoft het huidige tempo van dagelijkse actieve gebruikersgroei zal volhouden, blijft echter een open vraag.

Bron: windowscentral

Microsoft-Teams-Rockets-75m-DAU
Geplaatst op
okt 29, 2020
Categorieën