Terug naar het overzicht

13 februari 2021

Microsoft Teams Pro komt eraan met webinarmogelijkheden en meer

Wat je moet weten

  • Teams Pro is een nieuw serviceplan dat beschikbaar zal zijn voor organisaties met bepaalde Microsoft 365- en Office 365-licenties.
  • Teams Pro zal webinar-mogelijkheden en “meeting intelligence” bevatten.
  • Het zal ergens midden maart 2021 beschikbaar zijn.

Microsoft zal halverwege maart een nieuw serviceplan genaamd Teams Pro uitrollen. Een bericht dat via het Admin Center wordt verzonden, beschrijft Teams Pro en welke licenties hiervoor nodig zijn. Teams Pro is beschikbaar voor organisaties met Microsoft 365, Office 365 en Microsoft 365 E5-, E3-, A5-, A3-, Business Standard- en Business Basic-licenties.

Het bericht in het Admin Center vertelt ons niet veel, maar er staat wel dat Teams Pro medio maart zal worden uitgerold naar Teams en “meeting intelligence” en webinar-mogelijkheden zal bevatten.

esa Nopanen, een Microsoft MVP, deelde een afbeelding van het bericht op Twitter:

Microsoft Team Twitter

Zoals aangegeven door ZDNet, specificeert het bericht niet of deze functies gratis of betaalde add-ons zullen zijn. ZDNet benadrukt ook dat er nu binnen Microsoft Teams mogelijkheden zijn voor webinars, maar dat deze niet gebruiksvriendelijk zijn.

Webinar-functionaliteit kan een grote stimulans zijn voor Microsoft Teams. Met miljoenen mensen die thuis werken en studeren, kan het hebben van webinarmogelijkheden ervoor zorgen dat sommige mensen bij Teams blijven om te presenteren.

Bron: windowscentral

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.