Terug naar het overzicht

10 februari 2021

Microsoft Teams is ingesteld om een verbeterde ervaring met het delen van bestanden te krijgen

Wat je moet weten

  • Microsoft Teams krijgt binnenkort een verbeterde ervaring met het delen van bestanden.
  • Met een aankomende functie kunt u een link voor elk bestand maken en eenvoudig machtigingen instellen.
  • De functie zou al deze maand kunnen worden uitgerold.

Het delen van bestanden via Microsoft Teams wordt nu sneller en gemakkelijker te beheren. Volgens de Microsoft 365-roadmap is er een nieuwe ervaring voor het delen van bestanden onderweg. De ervaring moet “delen met Microsoft Teams stroomlijnen” en het gemakkelijker maken om machtigingen in te stellen voor gedeelde bestanden.

Microsoft beschrijft de nieuwe ervaring op zijn roadmap:

Stroomlijn het delen met Microsoft Teams. U kunt nu een deelbare link maken voor elk bestand dat is opgeslagen in Teams en rechtstreeks de juiste machtigingen instellen. Bovendien kunt u ook machtigingen instellen voor bestanden die zijn opgeslagen in SharePoint of OneDrive tijdens het opstellen van een privéchat of het starten van een kanaalgesprek.

De functie is momenteel gepland om ergens deze maand uit te rollen, maar de Microsoft 365-roadmap is bedoeld om over het algemeen plannen te schetsen, niet om vaste datums vast te stellen waarop functies moeten verschijnen. Dat betekent dat we de functie deze maand misschien niet echt zien.

Als het eenmaal uit is, is het gemakkelijker om een link voor een bestand te maken en machtigingen in te stellen voor het delen van dat bestand. De optie om machtigingen in te stellen voor SharePoint- en OneDrive-bestanden tijdens een privéchat of binnen een kanaal, zou ook van pas moeten komen.

Bron: windowscentral

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.