Terug naar het overzicht

09 maart 2021

Microsoft Teams ondersteunt nu live transcripties binnen vergaderingen.

Wat je moet weten

  • Microsoft introduceert ondersteuning voor de live transcriptiefunctie in Microsoft Teams.
  • De functie werkt tijdens de vergadering en maakt een transcriptie voor daarna.
  • Transcripties zijn gemarkeerd met sprekerattributie om vergaderingen gemakkelijker te kunnen volgen.

Ondersteuning voor live transcriptie wordt deze maand uitgerold naar Microsoft Teams. De functie verscheen vorig jaar voor het eerst op de Microsoft 365-roadmap, maar is nu gemarkeerd als uitgerold op de roadmap. De functie wordt ondersteund door Microsoft Teams op de desktop en zou binnenkort moeten worden uitgerold.

De live transcriptiefunctie voor teams werkt in realtime en maakt ook een transcriptie nadat de vergaderingen zijn afgelopen. Het heeft ook een sprekerattributie, zodat u gemakkelijk kunt zien welke persoon een opmerking heeft gezegd.

De roadmap van Microsoft 365 luidt:

“Microsoft Teams: live transcriptie met sprekerattributie

Live transcripties bieden een andere manier om te volgen wat er is gezegd en wie het heeft gezegd. Na een vergadering wordt het transcriptbestand automatisch opgeslagen op het chat-tabblad voor die vergadering.

De functie zou in verschillende situaties van pas moeten komen, waaronder het beoordelen van vergaderingen en het volgen van een vergadering wanneer u er niet naar kunt luisteren. Het verbetert ook de toegankelijkheid van bijeenkomsten voor doven en slechthorenden.

Een soortgelijke functie, in de roadmap gemarkeerd als “Transcriptie voor 1: 1-oproepen“, wordt deze maand ook uitgerold. Die functie lijkt geen live transcripties te ondersteunen, maar maakt wel een tekstversie van oproepen nadat ze zijn voltooid.

Bron: windowscentral

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.