Terug naar het overzicht

20 oktober 2020

Microsoft Teams krijgt nu de functie Hard Mute en Spotlight.

Microsoft is begonnen met het uitrollen van twee nieuwe functies voor Microsoft Teams. Beide functies zijn bedoeld om docenten en presentatoren te helpen onderbrekingen tijdens Microsoft Teams-vergaderingen te verminderen.

Microsoft heeft formeel de uitrol aangekondigd van de functies Hard Mute en Spotlight naar Microsoft Teams op Windows en andere platforms. De twee functies werden voor het eerst uitgerold in september en Microsoft had al een officiële aankondiging gedaan tijdens de Ignite 2020-conferentie.

De nieuwe Hard Mute-functie doet wat je zou verwachten: voorkomen dat deelnemers hun microfoon opheffen tijdens een vergadering.

Microsoft Teams meeting instellingen

Standaard is de functie uitgeschakeld, maar docenten kunnen er nu voor kiezen om deelnemers niet toe te staan hun microfoon te gebruiken tijdens een vergadering. Deze functie is vooral handig tijdens een webinar.

Microsoft zegt dat de organisator of presentator het dempen van de deelnemers ook handmatig kan opheffen door het menu te openen dat beschikbaar is in het rechterdeelvenster van de deelnemerslijst.

Spotlight-functie in Microsoft Teams

Microsoft introduceert een andere nieuwe functie genaamd ‘Spotlight’ waarmee de presentator / organisator gemakkelijker een specifieke persoon in een vergadering kan markeren.

In een online klas kunnen je docenten je bijvoorbeeld als spotlight selecteren en krijgt je camera of microfoon voorrang op alle aanwezigen.

Dit is vooral handig wanneer organisatoren of docenten willen dat iemand een vraag beantwoordt in een online klas. Het is ook vermeldenswaard dat uitgelichte aanwezigen niet worden gemarkeerd in de opname en dat de functie alleen zichtbaar is tijdens een live vergadering.

Vorige maand kregen Microsoft Teams voor Windows en macOS ook ondersteuning voor systeemeigen meldingen en een heleboel andere handige verbeteringen. Bovendien bereidt Microsoft Teams voor Windows 10 op ARM voor met ondersteuning voor de native ARM64-app in plaats van emulatie.

Bron: windowslatest

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.