Terug naar het overzicht

23 januari 2021

Microsoft Teams krijgt een nieuwe manier om belangrijke instellingen te beheren

Als u Microsoft Teams gebruikt, heeft u waarschijnlijk interactie gehad met het menu ‘Profiel’ in de titelbalk van de app. De titelbalk van Microsoft Teams wordt standaard geleverd met uw profielpictogram waarmee u toegang heeft tot uw organisatie / persoonlijke account, instellingen en meer.

Alle belangrijke functies van de app zijn te vinden op het tabblad algemene instellingen van Microsoft Teams. Van daaruit kunt u uw audio- en video-instellingen wijzigen en hardware-instellingen wijzigen. U kunt ook hardwareversnelling uitschakelen, Teams uitschakelen bij het opstarten van uw pc en meer.

Naast deze instellingen moeten gebruikers ook interactie hebben met het profielmenu om toegang te krijgen tot hun organisatie-instellingen en om tussen accounts te schakelen.

Microsoft verplaatst nu Instellingen, Sneltoetsen, Info, Controleren op updates en andere desktopclient-specifieke opties van het profielmenu naar een nieuw menu in de titelbalk.

Microsoft-Teams-new-menu

Het bestaande profielmenu is gericht op accountbeheer en stelt u in staat om over te schakelen naar een andere account of tenant. Als onderdeel van de update verplaatst Microsoft de volgende opties uit het huidige profielmenu naar een nieuw menu in dezelfde titelbalk:

  • Zoombediening: hiermee kunt u de lay-out van de interface van het team aanpassen door in en uit te zoomen.
    -Instellingen: links naar de algemene opties, apparaten, meldingen en andere opties.
  • Over: toont de versie van de Teams-desktopclient.
  • Controleer op updates.
Teams-profile-menu-2.jpg

In het Microsoft 365 Admin Center bevestigde Microsoft dat het de functie eind januari voor gebruikers zal gaan uitrollen en begin volgend jaar nieuwe documentatie voor training zal aanbieden.

Bron: windowslatest

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.