Terug naar het overzicht

23 januari 2021

Eerste blik op de nieuwe deelervaring van Microsoft Teams tijdens vergaderingen

Net als elke andere samenwerkingstool, kunt u met Microsoft Teams ook snel inhoud delen vanaf uw apparaat, hoewel de ervaring op een desktop anders is dan op een mobiel apparaat.

Microsoft werkt nu aan een nieuw proces om een document, een presentatie, een whiteboard, het volledige scherm van de desktop en de app op uw scherm te delen. De nieuwe gebruikersinterface van Microsoft Teams is bedoeld om een overzichtelijke ervaring te bieden, zodat u de inhoud rechtstreeks via het hoofdmenu kunt delen.

Zoals u in de onderstaande schermafbeelding kunt zien, voegt Microsoft een nieuw ‘Delen’ -pictogram toe aan het hoofdmenu waarmee u inhoud kunt delen wanneer u in een vergadering bent. Met de nieuwe Share-gebruikersinterface kunnen gebruikers scherm-, venster-, PowerPoint-dia’s en whiteboard-inhoud delen met of zonder computergeluid.

“De gebruikersinterface voor de Share-functie tijdens de vergadering in Microsoft Teams is opnieuw ontworpen om presentatoren te helpen de gewenste inhoud sneller en gemakkelijker te vinden”, merkte Microsoft op in de roadmap.

Microsoft Teams om een nieuwe tophitfunctie te krijgen

In een andere update van de roadmap zei Microsoft dat het werkt aan een nieuwe zoekfunctie genaamd “Top Hits”. Hierdoor kunnen gebruikers relevante bestanden, documenten, dia’s en andere items ontdekken.

De functie Microsoft Teams Top Hits scant bijvoorbeeld op intelligente wijze uw account en geeft de meest relevante suggesties weer in het zoekresultaat.

Verbeteringen voor Microsoft Teams-web

Naast de desktopclient krijgt Microsoft Teams-web later dit jaar ook een paar nieuwe functies.

Microsoft werkt bijvoorbeeld aan een nieuwe galerijweergave die maximaal vier deelnemers kan weergeven in ondersteunde browsers, zoals Google Chrome en Microsoft Edge (Chromium).

Bron: windowslatest

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.