Terug naar het overzicht

08 oktober 2023

Microsoft onthult plan voor Gedeeld Bellen via Teams Telefonie

Microsoft introduceert een innovatieve manier voor organisaties om aan te melden voor ‘Gedeeld bellen’ via Teams Telefonie. Deze aanpak is bedoeld voor organisaties waar niet elke gebruiker een vast telefoonnummer nodig heeft voor oproepen via het openbare geschakelde telefoonnetwerk (PSTN).

Waarom kiezen voor Gedeeld bellen?

In plaats van individuele nummers voor elke gebruiker, stelt ‘Gedeeld bellen’ beheerders in staat om een centraal telefoonnummer in te stellen. Dit nummer wordt gekoppeld aan een Auto attendant, die bellers helpt om de juiste persoon of afdeling te bereiken. Bovendien vermindert deze opzet de kosten voor organisaties omdat niet voor elke gebruiker een apart nummer hoeft te worden toegewezen.

Configuratie van Gedeeld bellen

Het instellen van deze functie vereist verschillende stappen:

  1. Toewijzen van Teams Phone-licenties.
  2. Koppelen van een nummer aan het resource-account voor inkomende en uitgaande oproepen.
  3. Instellen van de Auto attendant.
  4. Een locatie koppelen voor noodoproepen.
  5. En nog enkele technische stappen.

Voor nu kan ‘Gedeeld bellen’ alleen via PowerShell worden geconfigureerd, met de vereiste versie van Teams PowerShell Module 5.5.0 of hoger.

Teams vervangt Live Events door Town Halls

Microsoft heeft onlangs aangekondigd dat ‘Teams Live Events’ plaats zal maken voor “Town Hall”, een nieuwe virtuele ervaring. Deze verandering is bedoeld om een betere gebruikerservaring te bieden en zal officieel beschikbaar zijn vanaf 5 oktober 2023.

Andere updates

Er zijn ook enkele andere spannende aankondigingen, zoals de komst van meeslepende Teams-vergaderingen met Microsoft Mesh, en belangrijke veranderingen in Teams’ SIP-certificatie.

Samenvattend blijft Microsoft innoveren en verbeteringen aanbrengen in zijn Teams-platform om een naadloze communicatie-ervaring te bieden.

Conclusie

Voor een optimale Teams Telefonie ervaring is het essentieel om bij te blijven met de nieuwste innovaties en mogelijkheden die Microsoft biedt. Bij ALTA-ICT zijn we gespecialiseerd in Teams Telefonie diensten en kunnen we u begeleiden bij het inzetten van deze oplossingen voor uw organisatie. Neem contact met ons op voor deskundig advies en ondersteuning. Samen zorgen we voor een naadloze integratie van Teams Telefonie in uw bedrijfscommunicatie.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.