Terug naar het overzicht

20 mei 2023

Microsoft introduceert anonieme toegang tot Bing Chat

Bing Chat van Microsoft veroorzaakte aardig wat opschudding toen het werd gelanceerd, maar de toegankelijkheid ervan werd beperkt door bepaalde voorwaarden. Nu is er goed nieuws voor gebruikers: de verplichte Microsoft-accountvereiste voor Bing Chat is officieel afgeschaft.

Microsoft onthult anonieme toegang tot Bing

Chat Michael Schechter, de vicepresident van Growth and Distribution bij Microsoft, kondigde via Twitter aan dat anonieme toegang tot Bing Chat-bots nu voor alle gebruikers beschikbaar wordt gemaakt. Met deze anonieme toegang is het niet meer nodig om met een Microsoft-account in te loggen om vragen te stellen via Bing Chat.

Er zijn geen restricties voor het soort vragen dat je kunt stellen op Bing Chat zonder Microsoft-account, en de kwaliteit van de gegeven antwoorden blijft ongewijzigd. Je kunt nog steeds de ‘Creatief’, ‘Gebalanceerd’ en ‘Nauwkeurig’ modi selecteren, net zoals gebruikers met een Microsoft-account dat doen. Echter, anonieme toegang tot Bing Chat biedt niet alle voordelen van de chatdienst.

Beperkingen van anonieme toegang tot Bing Chat

De enige echte beperking van deze anonieme toegang is het aantal vragen dat je kunt stellen. Schechter heeft verduidelijkt dat je per sessie slechts vijf vragen kunt stellen. Met deze limiet van vijf vragen zal de AI-chatbot je vijf antwoorden geven.

Door in te loggen op Bing met je Microsoft-account kun je deze beperking omzeilen. Als je nog geen Microsoft-account hebt, is het eenvoudig om er een aan te maken. Zodra je bent ingelogd op Bing met een Microsoft-account, krijg je per sessie 20 vragen tot je beschikking.

Geef Bing Chat een kans zonder Microsoft-account Als het hebben van een Microsoft-account je tegenhield om Bing Chat te proberen, is dit het perfecte moment om het uit te testen. Let wel op dat je nog steeds de Microsoft Edge-browser nodig hebt om de chatbot te kunnen gebruiken. Microsoft Edge kan ook gebruikt worden zonder een Microsoft-account aan te maken.

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.