Terug naar het overzicht

13 juli 2020

Outlook e-mailhandtekening in de cloud

Deze functie is alleen beschikbaar voor gebruikers van Microsoft Office 365.

Microsoft is van plan volgende maand een update voor de Outlook voor Windows-client uit te brengen die de mogelijkheid zal toevoegen om een ​​e-mailhandtekening te configureren en deze in de cloud op te slaan, in plaats van in elke Outlook-installatie.

Tot op heden was een groot probleem met Outlook (en trouwens alle e-mailclients) het feit dat gebruikers elke keer dat ze hun e-mailclient installeerden een
e-mailhandtekening moesten configureren.

Toen ze Windows opnieuw installeerden of naar een nieuw apparaat verhuisden, moesten gebruikers de e-mailhandtekening keer op keer opnieuw configureren.

Vanaf juni 2020

Vanaf 2020 zegt Microsoft dat e-mailhandtekeningen worden opgeslagen in het Microsoft 365-account van de gebruiker en uit de cloud worden geladen voor elke e-mail die ze verzenden.

Met deze functie kunnen gebruikers op alle apparaten een consistente e-mailhandtekening hebben en worden situaties vermeden waarin gebruikers e-mails met verouderde handtekeningen verzenden.

De nieuwe functie, die naar verwachting in juni 2020 zal aankomen volgens deze Microsoft 365 Roadmap-pagina, is alleen beschikbaar voor Office 365- en Microsoft 365-klanten en zal als eerste worden uitgerold voor Outlook voor Windows-clients. Andere clients, zoals Outlook voor iOS en Outlook voor Android, zullen het naar verwachting later ontvangen.

Ondersteuning voor gecentraliseerde e-mailhandtekeningen

De afgelopen jaren is de ondersteuning voor gecentraliseerde e-mailhandtekeningen een van de meest gevraagde functies van Outlook.

Bron: ZDNet

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.