Terug naar het overzicht

02 februari 2024

Een Diepgaande Kijk op Microsoft Copilot voor Microsoft 365

In een tijd waarin de integratie van kunstmatige intelligentie in onze dagelijkse tools steeds gebruikelijker wordt, springt Microsoft Copilot voor Microsoft 365 eruit als een revolutionaire toevoeging aan ons werkarsenaal. Maar hoe werkt deze geavanceerde tool precies? Laten we een duik nemen in de werking van Microsoft Copilot en de manier waarop het onze interactie met applicaties zoals Word en PowerPoint kan transformeren.

Stap 1: Input van de Gebruiker

Het begint allemaal wanneer jij, de gebruiker, een opdracht of vraag invoert in een applicatie zoals Word of PowerPoint. Deze input kan variëren van een eenvoudige vraag tot een complex verzoek om inhoud te genereren of te analyseren.

Stap 2: Voorverwerking en Gronding

Copilot gaat niet zomaar aan de slag met de ruwe input. In plaats daarvan ondergaat de input een voorverwerkingsproces, bekend als ‘grounding’. Dit proces verfijnt je opdracht om de specificiteit te verbeteren, zodat de antwoorden die je ontvangt niet alleen relevant zijn, maar ook actiegericht en afgestemd op jouw specifieke taak. Deze stap kan ook tekst uit invoerbestanden of andere door Copilot ontdekte inhoud omvatten. Belangrijk is dat Copilot alleen toegang heeft tot gegevens waartoe jij reeds toegang hebt, zoals bepaald door bestaande rolgebaseerde toegangscontroles binnen Microsoft 365.

Stap 3: Verwerking door het LLM

Vervolgens stuurt Copilot jouw verfijnde opdracht naar een Large Language Model (LLM) voor verwerking. Dit is waar de magie gebeurt; het LLM analyseert je verzoek en genereert een respons die is afgestemd op jouw behoeften.

Stap 4: Nabewerking

De respons van het LLM is nog niet klaar voor levering. Copilot ondergaat een nabewerkingsfase, waarbij aanvullende ‘grounding’ oproepen naar Microsoft Graph worden gemaakt, naast controles op verantwoordelijke AI, beveiliging, naleving en privacy. Er kan ook commandogeneratie plaatsvinden, afhankelijk van de aard van jouw verzoek.

Stap 5: Respons naar de Gebruiker

Ten slotte wordt de verwerkte en verfijnde respons teruggeleverd aan de applicatie, waar jij de kans krijgt om het te beoordelen en te beoordelen. Dit stelt je in staat om de output aan te passen of verder te verfijnen naar jouw wensen.

copilot-architecture

Continue Iteratie voor Relevante Resultaten

Wat Microsoft Copilot voor Microsoft 365 echt onderscheidt, is het vermogen om deze geavanceerde diensten iteratief te verwerken en te orkestreren. Het resultaat? Uitkomsten die niet alleen relevant zijn, maar ook contextueel gebaseerd zijn op de gegevens van jouw organisatie. Dit zorgt voor een naadloze integratie en een gepersonaliseerde ervaring die de manier waarop we werken fundamenteel kan veranderen.

Meer weten?

Neem contact op
Copilot-Logo