Terug naar het overzicht

13 oktober 2020

De nieuwe Tasks-app in Microsoft Teams is nu algemeen beschikbaar.

Microsoft heeft officieel aangekondigd dat de nieuwe Tasks-app nu algemeen beschikbaar is voor alle Microsoft Teams-gebruikers met een Microsoft 365-abonnement. Het bedrijf zegt dat de nieuwe Tasks-ervaring beschikbaar moet zijn in de desktop- en webversies van Teams voor alle niet-gouvernementele tenants.

Ter herinnering: de uitrol van de nieuwe Tasks-app begon in juli en verliep geleidelijk tot en met september. De taakbeheer-app is in wezen een rebranding van de Microsoft Planner-app in Teams. De nieuwe ervaring wordt echter geleverd met een heleboel nieuwe functies, waaronder een nieuwe lijstweergave en de mogelijkheid om meerdere taken tegelijk te bewerken.

Bovendien werkt Microsoft er ook aan om de app beschikbaar te maken voor cloudoplossingen van de overheid, hoewel dit later dit jaar zal gebeuren. Het bedrijf heeft beloofd dat de Tasks-app binnenkort zal worden uitgerold naar alle iOS- en Android-gebruikers in niet-overheidsclouds.

“Deze aankondiging brengt ons ook naar de volgende fase in onze naamgevingsreeks, waar de app-naam in Teams verandert in Taken per planner en Taken op desktop en Taken op mobiel. We zullen deze wijziging in een weekend doorvoeren om de kans te verkleinen dat gebruikers verschillende namen te zien krijgen wanneer de naamswijziging wordt doorgevoerd, en we verwachten de wijziging eind oktober door te voeren. We zullen een update van ons bericht in het berichtencentrum maken wanneer we met deze verandering beginnen, ”legde het bedrijf uit.

Bron: onmsft

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.