Terug naar het overzicht

03 januari 2021

De antwoorden krijgen die u nodig hebt met Microsoft Forms.

Elk bedrijf zou willen dat ze de gedachten van hun klanten konden lezen – lost dat niet gewoon alles op? U hoeft zich nooit af te vragen wat uw volgende product, service of strategische doelen zijn. Uw bedrijf zou nooit moeite hebben om winstgevend te zijn en altijd precies leveren wat uw klanten nodig hebben wanneer ze het nodig hebben. Uw overheadkosten zouden minimaal zijn omdat u in wezen een beeld zou hebben van de onmiddellijke toekomst.

Omdat dat vrijwel onmogelijk is, gaan bedrijven naar het volgende: gewoon vragen stellen. De eenvoudigste manier is om een enquête of een tool voor het maken van formulieren te gebruiken, en het grote voordeel van deze tools is de flexibiliteit in gebruik. Formulieren kunnen informatie van klanten verzamelen, maar ze dienen ook voor zoveel andere doeleinden. Elke keer dat u informatie nodig heeft, kunt u de vraag in digitale vorm stellen om een antwoord of meerdere antwoorden te verzamelen.

Wat kan Microsoft Forms voor u doen?

Microsoft Forms wordt vaak over het hoofd gezien als hulpmiddel voor gegevensverzameling, vergeleken met Survey Monkey of Google Forms, maar als onderdeel van Microsoft 365 is het direct beschikbaar en boordevol functies.

Microsoft Forms is een onderbenutte asset binnen de Microsoft 365-productiviteitssuite die gemakkelijk te gebruiken is, zowel voor het bouwen van Formulieren als voor respondenten. Een andere populaire functie is de ingebouwde mogelijkheid om de informatie op een zinvolle manier te presenteren.

Microsoft Forms is meer dan een maker van enquêtes, het zit boordevol functies, waaronder:

  • Maak snel en gemakkelijk formulieren
  • Verzamel reacties in realtime
  • Exporteer eenvoudig gegevens
  • Presenteer gegevens met behulp van automatische grafieken

Gegevens verzamelen is eenvoudig met Microsoft Forms, maar misschien nog wel een grotere waarde is de mogelijkheid om de gegevens te analyseren om uw strategische doelstellingen te ondersteunen.

Hoe kunt u Microsoft Forms gaan gebruiken?

Hoe eenvoudig het ook is om Microsoft 365-apps te gaan gebruiken, zelfs nieuwe gebruikers van Microsoft Forms zullen de eenvoudig te volgen widget vinden die gebruikers door een stapsgewijs proces leidt om formulieren te maken en nauwkeurige resultaten te krijgen.

Ga om te beginnen naar de startpagina van Microsoft Forms en log in of maak een gratis Microsoft-account aan. Alles wat je nodig hebt, staat op het Microsoft Forms-dashboard – je hoeft niets te downloaden of op je computer te installeren. Als u eenmaal bent ingelogd, hoeft u slechts een paar keer snel te klikken en bent u onderweg:

Maak een formulier

In uw Microsoft Forms-dashboard is uw My Forms-sectie al geladen. U klikt op het (+) plusteken om uw eerste nieuwe formulier te maken, en de gebruikerswidget vraagt ​​u om uw formulier een naam te geven en een beschrijving toe te voegen.

Kies uw formuliervragen

Nadat u uw formuliernaam en beschrijving heeft toegevoegd, klikt u op “+ Nieuw toevoegen” en begint u vragen aan uw formulier toe te voegen. Microsoft Forms biedt u tal van opties voor vraagstijlen, waaronder:

  • Meerkeuze
  • Tekst
  • Beoordeling
  • Veel meer opties
  • Bekijk en test uw formulier

Bekijk een voorbeeld van uw formulier om te zien wat u tot nu toe heeft ingevoerd en om er zeker van te zijn dat uw formulier klaar is. U kunt op dit punt ook een voorbeeld bekijken van hoe uw formulier eruitziet voor mobiele gebruikers. U kunt uw formulier ook testen in Preview om testreacties te loggen en te zien hoe de reacties zullen rapporteren. Het bewerken van uw formulier vanaf hier is eenvoudig door op “Terug” te klikken en uw wijzigingen aan te brengen. Als u klaar bent met uw formulier, klikt u op “Verzenden” voor het menu met opties om uw formulier te delen.

Verzamel real-time informatie en ondersteun uw strategische doelen met Microsoft Forms!

Bron: hrct

Meer weten?

Neem contact op

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.