Terug naar het overzicht

07 november 2021

Beheerders kunnen binnenkort de taal van Microsoft Teams-uitnodigingen instellen

Microsoft heeft aangekondigd dat Microsoft Teams-beheerders binnenkort de taal van de Microsoft Teams-uitnodigingen kunnen instellen met behulp van een nieuw beleid. Dit omvat het verzenden van uitnodigingen in meerdere talen.

Met het nieuwe besturingselement voor uitnodigingen voor teamsvergaderingen voor meerdere talen kunnen beheerders de talen voor deelnamegegevens configureren in uitnodigingen voor vergaderingen. Beheerd door een nieuwe beleidsparameter, -MeetingInviteLanguages, stelt deze functie de beheerder in staat om twee talen in te stellen om de voorkeurstaal van de gebruiker te vervangen bij het maken van nieuwe Teams-uitnodigingen voor vergaderingen op alle e-mailplatforms.

Microsoft Teams Invite

Beheerders kunnen binnenkort de nieuwe parameter -MeetingInviteLanguages in CsTeamsMeetingPolicy gebruiken om de taal voor deelnamegegevens in te stellen die wordt gebruikt in de uitnodiging voor de vergadering. Beheerders kunnen ervoor kiezen om dit in te stellen op gebruikers- of groepsniveau, of voor de hele organisatie.

Met deze parameter kunnen beheerders twee talen instellen om de voorkeurstaal van de gebruiker te vervangen bij het maken van een nieuwe Teams-uitnodiging voor vergaderingen op alle platforms, waaronder de Outlook-desktopclient, Outlook voor het web, de mobiele Outlook-app en de teams desktop-/mobiele apps. De volgorde van de talen die in de uitnodiging voor de vergadering worden weergegeven, volgt de volgorde van de talen die zijn opgegeven in de PowerShell-cmdlet.

Als een beheerder een taaloverschrijving opgeeft met de parameter -MeetingInviteLanguages, hebben gebruikers geen controle over de taal die wordt gebruikt voor de koppeling deelnemen in uitnodigingen voor vergaderingen die ze maken.

Microsoft verwacht dat deze update begin december 2021 wordt uitgerold en verwacht dat de uitrol medio januari 2022 volledig is voltooid.

Bron: mspoweruser

Meer weten?

Neem contact op

Gerelateerde
blogs

Naar alle blogs

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.