Knowledge base

August 15, 2021

Geciteerde antwoorden in Microsoft Teams 2.0 beschikbaar op Windows 11

Het citeren van berichten wordt al heel lang ondersteund in de mobiele versie van Teams en de optie kan eindelijk zijn weg vinden naar desktops.

Wat je moet weten

  • De mogelijkheid om berichten te citeren is gespot in de Teams 2.0-app op Windows 11.
  • De mobiele versies van Teams ondersteunen al citerende berichten.
  • De Microsoft 365-roadmap vermeldt dat de functie deze maand zou kunnen worden uitgerold naar de desktopversies van Teams.

Microsoft Teams ondersteunt al het citeren van specifieke berichten op mobiele apparaten, maar op dit moment ontbreekt deze functionaliteit op zijn desktop-apps. Dat lijkt waarschijnlijk snel te veranderen, aangezien Microsoft MVP João Ferreira de mogelijkheid zag om berichten te citeren in de Teams 2.0-app op Windows 11. De desktopversie van de functie lijkt precies op zijn mobiele tegenhanger, waarmee je een specifiek bericht kunt citeren binnen een eigen bericht. Soortgelijke functionaliteit is beschikbaar in veel berichten-apps.

Microsoft noemde deze functie voor het eerst in juni 2021, maar het was niet beschikbaar om uit te proberen op desktops. Ferreira heeft de optie in de Teams 2.0-app op Windows 11 kunnen gebruiken en de mensen van OnMSFT hebben het kunnen laten werken in de gelekte Microsoft Teams Preview-app op Windows 10.

Op dit moment werkt de optie om berichten te citeren alleen bij gebruik van een persoonlijk account bij Microsoft Teams, maar dat zal waarschijnlijk veranderen. Volgens de Microsoft 365-roadmap is de functie in ontwikkeling en zou deze deze maand op desktops kunnen verschijnen.

Hier is de beschrijving van Microsoft van de functie:

Tijdens het chatten in Teams kun je [op] een specifiek bericht antwoorden. Het originele bericht wordt geciteerd in het antwoordtekstvak, zodat iedereen in de chat de context van het bericht gemakkelijker kan begrijpen. Geciteerde antwoorden zijn beschikbaar in 1:1, Groeps- en Vergaderingchats.

Bron:

Want to know more?

Get in touch

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Weekly in Your Mailbox.