Terug naar het overzicht

14 november 2023

Windows Hello voor Bedrijven: Naar een Wachtwoordloos Windows Tijdperk

Microsoft brengt biometrische inlogmogelijkheden naar zakelijke en enterprise gebruikers van Windows 10 met Windows Hello voor Bedrijven. Dit artikel verkent de werking ervan en hoe je het kunt uitrollen naar jouw gebruikers.

Het Einde van het Wachtwoordtijdperk

Microsoft streeft ernaar om de beruchte plakbriefjes met wachtwoorden, die vaak op monitors zijn geplakt, overbodig te maken. Organisaties hebben zichzelf in deze situatie gebracht door de eis van complexe wachtwoorden met lange reeksen cijfers en speciale tekens, wat leidt tot het opschrijven en vaak resetten van wachtwoorden.

Windows Hello voor Bedrijven: Een Gebruiksvriendelijke Oplossing

Gelukkig voor Windows-gebruikers introduceert Microsoft nu een bedrijfskwaliteit methode voor biometrische identificatie en authenticatie die geen dure hardware vereist en direct is ingebouwd in Windows 10 en 11.

Hoe Windows Hello voor Bedrijven Werkt

Hello is de meest bekende vorm van biometrische authenticatie die Windows ondersteunt. Het stelt gebruikers van Windows 10 en 11 in staat om in te loggen via vingerafdruk of gezichtsherkenning. Hello voor Bedrijven combineert dit idee met beheertools en handhavingsmethoden om een uniform beveiligingsprofiel te waarborgen.

Biometrische Verificatie en Beveiliging

Windows Hello werkt door het scannen van een vingerafdruk of door het maken van een infraroodfoto van het gezicht van een gebruiker. Deze unieke fysieke kenmerken van elke gebruiker worden gecombineerd met cryptografische sleutels die wachtwoorden vervangen als authenticatiemethoden.

PIN Gebruik en Netwerkbeveiliging

In tegenstelling tot traditionele wachtwoorden, die over het netwerk worden verzonden, werkt de PIN in Windows Hello for Business als een poortwachter om een cryptografische sleutel te ontgrendelen die gebonden is aan de TPM van één apparaat.

Implementatiemodellen van Windows Hello voor Bedrijven

Bij de implementatie van Hello voor Bedrijven kunnen organisaties kiezen uit drie modellen: cloud-only, hybride en on-premises, elk met specifieke kenmerken en vereisten.

Uitrol van Windows Hello voor Bedrijven via Groepsbeleid

Hello kan in een onderneming worden geïmplementeerd en afgedwongen via Groepsbeleid. Belangrijke beleidsinstellingen zijn onder meer het inschakelen van Hello voor Bedrijven en het toestaan van biometrie.

Implementatie via Microsoft Intune

Om een Windows Hello voor Bedrijven-beleid te creëren, gebruik je Microsoft Intune. Hier configureer je opties zoals TPM-vereisten, PIN-lengte, en biometrische authenticatie-instellingen.

Toekomst van Wachtwoordloze Authenticatie

Met Windows Hello voor Bedrijven zet Microsoft een belangrijke stap naar het einde van wachtwoorden, door een naadloze, betaalbare en gebruiksvriendelijke authenticatieoptie te bieden in het populairste besturingssysteem.

Toekomst van Wachtwoordloze Authenticatie en Rol van ALTA-ICT

Met Windows Hello voor Bedrijven zet Microsoft een belangrijke stap naar het einde van wachtwoorden, door een naadloze, betaalbare en gebruiksvriendelijke authenticatieoptie te bieden in het populairste besturingssysteem. Bij ALTA-ICT zijn we gespecialiseerd in de implementatie en het onderhoud van Microsoft Intune. Ons deskundige team staat klaar om organisaties te ondersteunen bij de integratie van deze geavanceerde beveiligingsoplossingen, waarbij we zorgen voor een soepele en efficiënte overstap naar een wachtwoordloze werkomgeving. Met onze expertise in Intune zorgen we ervoor dat uw bedrijfsgegevens veilig en toegankelijk blijven, terwijl we de nieuwste technologieën naadloos integreren in uw IT-infrastructuur. Plan een kennismakingsgesprek met ons in via onze digitale Teams agenda.

Meer weten?

Neem contact op
Windows Hello for Business offering passwordless authentication.png