Terug naar het overzicht

13 november 2023

Copilot en AI in Windows 10: Microsoft’s Nieuwe Innovatiestap

In september kondigde Microsoft een significante update aan voor Windows 11 met de integratie van Copilot en nieuwe AI-functies. Deze stap markeert een belangrijke evolutie in Microsoft’s benadering van besturingssystemen, waarbij kunstmatige intelligentie een centrale rol speelt. Opvallend genoeg lijkt Microsoft nu ook Windows 10-gebruikers in deze AI-revolutie te willen betrekken.

Uitbreiding van Copilot naar Windows 10

Volgens berichten van Windows Central, zal Microsoft een Copilot-knop aan de taakbalk van Windows 10 toevoegen, vergelijkbaar met de functionaliteit in Windows 11. Dit duidt op een strategie om het potentieel van AI-technologieën toegankelijk te maken voor een breder publiek.

Het Belang van Copilot voor Microsoft’s Visie

Deze uitbreiding naar Windows 10 is van cruciaal belang voor Microsoft. Door ontwikkelaars aan te moedigen om voor Copilot te coderen, richt Microsoft zich op een gezamenlijke gebruikersbasis van 1,4 miljard op Windows 10 en 11, vergeleken met de 400 miljoen gebruikers op Windows 11 alleen. Dit vergroot de waarde van Copilot aanzienlijk.

Meer dan Alleen Copilot: Windows 11 Functies naar Windows 10

Microsoft is niet alleen van plan om Copilot naar Windows 10 te brengen, maar ook andere Windows 11 functies. Dit zou kunnen wijzen op een langdurige ondersteuning en verbetering van Windows 10, zelfs na de introductie van Windows 11.

Verandering in Leiderschap en Strategie

Deze strategiewijziging volgt op het vertrek van Panos Panay, de voormalige chief product officer van Microsoft. Zijn vertrek en de daaropvolgende veranderingen in leiderschap kunnen van invloed zijn geweest op de richting van Microsoft’s besturingssystemen.

Ondersteuning en Toekomst van Windows 10

Met de voortdurende ondersteuning van Windows 10 tot oktober 2025 en discussies over verdere verlenging, toont Microsoft zijn toewijding aan een langdurige ondersteuning van het besturingssysteem. Dit geeft aan dat Microsoft erkent dat een aanzienlijk deel van zijn gebruikersbasis nog steeds vertrouwt op Windows 10.

Meer weten?

Neem contact op
Microsoft's Copilot in de Windows 10 taskbar