Terug naar het overzicht

07 juni 2024

Welkom bij Copilot in Microsoft Forms

Microsoft Forms heeft altijd een krachtige tool geweest voor het verzamelen van gegevens en feedback. Met de introductie van Copilot in Forms, heeft Microsoft een nieuwe dimensie toegevoegd aan deze tool, waardoor het nog makkelijker wordt om bruikbare inzichten te verkrijgen en enquêtes te creëren. In deze blogpost duiken we dieper in wat Copilot in Forms is en hoe het jouw werk kan transformeren.

Wat is Copilot in Microsoft Forms?

Copilot in Microsoft Forms is een AI-gestuurde assistent die helpt bij het ontwerpen en optimaliseren van enquêtes en formulieren. Het maakt gebruik van geavanceerde AI-technologie om suggesties te doen voor vragen, antwoordopties en zelfs het verbeteren van de algehele opzet van je formulieren.

Voordelen van Copilot in Forms

Copilot biedt verschillende voordelen die het maken en beheren van formulieren eenvoudiger en efficiënter maken:

 • Tijdsbesparing ⏰: Met Copilot hoef je minder tijd te besteden aan het bedenken van vragen en antwoorden. De AI doet suggesties gebaseerd op de context van je enquête, waardoor je sneller een volledig formulier kunt samenstellen.
 • Verbeterde nauwkeurigheid 🎯: Copilot helpt je bij het formuleren van duidelijke en relevante vragen, wat resulteert in betere en bruikbaardere gegevens.
 • Gemakkelijker analyseren 📊: Copilot kan helpen bij het analyseren van de antwoorden door trends en patronen te identificeren, zodat je sneller inzichten kunt verkrijgen.

Hoe werkt Copilot in Forms?

Copilot in Forms werkt op een intuïtieve manier en is gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor beginners. Hier zijn de belangrijkste stappen om Copilot te gebruiken:

 1. Start een nieuw formulier: Ga naar Microsoft Forms en maak een nieuw formulier aan.
 2. Activeren van Copilot: Klik op het Copilot-icoon om de AI-assistent te activeren.
 3. Voer je onderwerp in: Geef Copilot een kort overzicht van het onderwerp van je enquête of formulier.
 4. Krijg suggesties: Copilot zal beginnen met het geven van suggesties voor vragen en antwoordopties. Je kunt deze suggesties accepteren, aanpassen of negeren.
 5. Optimaliseer je formulier: Gebruik de suggesties van Copilot om je formulier te verfijnen en te optimaliseren.
Using Copilot in Forms

Bron: Microsoft

Praktische Toepassingen van Copilot

Copilot kan in diverse scenario’s een waardevolle aanvulling zijn:

 • Onderwijs 🎓: Leraren kunnen snel enquêtes en quizzen maken om de voortgang van studenten te meten.
 • Bedrijfsleven 💼: HR-teams kunnen efficiënter medewerkerstevredenheidsonderzoeken en feedbackformulieren creëren.
 • Evenementen 🎉: Organisatoren kunnen eenvoudig registratie- en feedbackformulieren opstellen voor evenementen.

Tips voor het Beste Gebruik van Copilot in Forms

 • Wees specifiek 📝: Hoe specifieker de informatie die je invoert, hoe relevanter de suggesties van Copilot zullen zijn.
 • Review de suggesties 🔍: Hoewel Copilot krachtige suggesties kan doen, is het belangrijk om deze te reviewen en aan te passen aan je specifieke behoeften.
 • Gebruik de analysehulpmiddelen 📈: Maak gebruik van de ingebouwde analysehulpmiddelen in Forms om het meeste uit je verzamelde data te halen.

Conclusie

Copilot in Microsoft Forms is een revolutionaire tool die de manier waarop we gegevens verzamelen en analyseren, vereenvoudigt en verbetert. Door gebruik te maken van de kracht van AI, helpt Copilot je om snel en efficiënt formulieren te maken die nauwkeurige en bruikbare inzichten opleveren. Of je nu een onderwijzer, HR-professional of evenementenorganisator bent, Copilot in Forms kan je helpen om je werk naar een hoger niveau te tillen.

Meer weten?

Neem contact op
Copilot in Microsoft Forms