Terug naar het overzicht

26 december 2023

Vertrouwelijkheidslabels in Microsoft Purview

Met de opkomst van gegevensbescherming en privacywetgeving is het essentieel dat organisaties controle hebben over de gevoeligheid van de informatie die zij delen. Microsoft biedt een oplossing om informatie te categoriseren en te beschermen met behulp van vertrouwelijkheidslabels. Deze labels kunnen worden toegepast op documenten en e-mails om te zorgen voor consistent beheer van gevoelige informatie binnen een organisatie.

Wat zijn vertrouwelijkheidslabels?

Vertrouwelijkheidslabels zijn onderdeel van Microsoft Purview en stellen organisaties in staat om classificaties toe te kennen aan hun gegevens. Deze classificaties kunnen variëren van ‘Openbaar’ of ‘Algemeen’, wat inhoudt dat de informatie breed gedeeld kan worden, tot ‘Vertrouwelijk’ en ‘Geheim’, voor informatie die strikt beperkt is tot vertrouwde personen of specifieke groepen binnen de organisatie.

Verplicht labelen bij e-mailverzending

Zoals getoond in de afbeelding hieronder, kan een organisatie het beleid instellen dat gebruikers een vertrouwelijkheidslabel moeten selecteren voordat ze een e-mail verzenden. Dit zorgt ervoor dat medewerkers bewust nadenken over de gevoeligheid van de informatie die zij delen.

Voordelen van vertrouwelijkheidslabels

  1. Bescherming van gevoelige informatie: Door labels te vereisen, wordt het risico op onbedoelde lekken van gevoelige informatie verminderd.
  2. Bewustwording: Het dwingt afzenders om na te denken over de inhoud van hun communicatie.
  3. Automatisering: Regels kunnen worden ingesteld om automatisch bepaalde beveiligingsmaatregelen toe te passen op basis van het gekozen label.
  4. Compliance: Helpt bij het naleven van wettelijke en regelgevende vereisten door te zorgen dat gevoelige informatie correct wordt behandeld.

vetrouwelijkheidslabel-verplicht-bij-verzenden-van-email

Uitleg van de opties

  • Persoonlijk: Voor communicatie die niet bedoeld is voor brede verspreiding, zoals een e-mail tussen collega’s over niet-werkgerelateerde zaken.
  • Openbaar: Voor informatie die met iedereen gedeeld mag worden, zonder restricties.
  • Algemeen: Voor interne informatie die niet bijzonder gevoelig is, maar ook niet bestemd is voor externe partijen.
  • Vertrouwelijk: Voor gevoelige bedrijfsinformatie die beperkt moet blijven tot specifieke groepen binnen de organisatie.
  • Geheim: Voor de meest gevoelige informatie die alleen gedeeld mag worden met personen die expliciet toegang hebben.

Door het juiste label te kiezen, helpt men de organisatie beschermen tegen gegevenslekken en zorgt men voor de naleving van beleidsregels en wetgeving. Het is een eenvoudige stap die een groot verschil kan maken in de veilige omgang met informatie.

𝐈𝐧 𝐰𝐞𝐥𝐤𝐞 𝐌𝐢𝐜𝐫𝐨𝐬𝐨𝐟𝐭 𝟑𝟔𝟓-𝐚𝐩𝐩𝐥𝐢𝐜𝐚𝐭𝐢𝐞𝐬 𝐞𝐧 -𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞𝐬 𝐤𝐮𝐧 𝐣𝐞 𝐕𝐞𝐫𝐭𝐫𝐨𝐮𝐰𝐞𝐥𝐢𝐣𝐤𝐡𝐞𝐢𝐝𝐬𝐥𝐚𝐛𝐞𝐥𝐬 𝐯𝐚𝐧 𝐌𝐢𝐜𝐫𝐨𝐬𝐨𝐟𝐭 𝐏𝐮𝐫𝐯𝐢𝐞𝐰 𝐠𝐞𝐛𝐫𝐮𝐢𝐤𝐞𝐧?

Microsoft Word: 📝

Microsoft Excel: 📊

Microsoft PowerPoint: 🖥️

Microsoft Outlook: 📧

Microsoft Teams: 👥

SharePoint Online: 🌐

OneDrive voor Bedrijven: ☁️

Deze integratie zorgt ervoor dat je vertrouwelijkheidslabels kunt toepassen en beheren binnen de gehele Microsoft 365-suite, waardoor de 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 𝗴𝗲𝘃𝗼𝗲𝗹𝗶𝗴𝗲 𝗶𝗻𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮𝘁𝗶𝗲 𝗲𝗻 𝗰𝗼𝗺𝗽𝗹𝗶𝗮𝗻𝗰𝗲 binnen je organisatie wordt vereenvoudigd.

Purview: Uw Sleutel tot Microsoft 365 Succes met ALTA-ICT!

Hoewel Microsoft Purview nog vrij nieuw is, zijn de tools erin door de jaren heen verfijnd. Bij ALTA-ICT zijn we altijd al vertrouwd geweest met deze tools. We staan klaar om onze klanten te helpen het maximale uit hun Microsoft-licenties te halen en tegelijkertijd risico’s tot een minimum te beperken. Wilt u ontdekken wat deze mogelijkheden voor uw organisatie kunnen betekenen? Aarzel niet om vandaag nog contact met ons op te nemen. We staan voor u klaar! 😊🚀

Meer weten?

Neem contact op
Vertrouwelijkheidslabels in Microsoft Purview