Terug naar het overzicht

28 april 2024

Versterk je Assetbeheer met Microsoft Endpoint Manager

In een wereld waarin technologische veranderingen razendsnel gaan, is het cruciaal voor bedrijven om hun IT-assets effectief te beheren en te zorgen dat deze continu up-to-date en compliant zijn. Microsoft Endpoint Manager, met inbegrip van Intune, in combinatie met een geavanceerd service management systeem zoals TopDesk, biedt een krachtige oplossing voor bedrijven die streven naar uitmuntendheid in asset management en naleving van regelgeving. Hieronder verkennen we hoe deze integratie je organisatie kan helpen transformeren.

Wat is Microsoft Endpoint Manager?

 • 🌐 Centraal beheerplatform: Microsoft Endpoint Manager (MEM) combineert diensten zoals Intune en Configuration Manager in een enkel, geïntegreerd platform voor het beheer van alle eindpunten—mobiele apparaten, desktops en servers. Met MEM kunnen IT-teams software distribueren, beveiligingsbeleid toepassen en apparaten effectief beheren vanuit één centrale locatie.

Intune: Een Diepere Duik

 • 📱 Mobiel apparaat- en applicatiebeheer: Intune, onderdeel van MEM, richt zich specifiek op het beheer en de beveiliging van mobiele apparaten en applicaties. Intune helpt bij het instellen van beleid voor mobiele apparaten, het beheren van apps en het beveiligen van bedrijfsgegevens.

De rol van TopDesk in IT Asset Management

 • 🛠️ Service management versterking: TopDesk is een uitgebreid softwarepakket voor service management, dat organisaties helpt hun IT-assets te beheren, incidenten af te handelen, en serviceaanvragen efficiënt te verwerken. Het dient als een centraal punt voor het documenteren en bijhouden van alle IT-gerelateerde activiteiten.

Voordelen van de Integratie tussen Microsoft Endpoint Manager en TopDesk

 • 🔄 Automatische synchronisatie: Door MEM, inclusief Intune, te koppelen aan TopDesk, wordt informatie over hardware, software en beveiligingsbeleid automatisch bijgewerkt in de asset database.
 • 🔒 Verbeterde compliance: Regelmatige updates, beheerd via MEM, en gedocumenteerd door TopDesk, garanderen compliance met interne en externe beveiligingsstandaarden.
 • 🚀 Efficiëntie in asset management: Deze integratie vermindert handmatige invoerfouten en zorgt voor een snellere reactietijd bij incidenten, wat leidt tot lagere downtime en hogere productiviteit.
 • 📊 Geavanceerde rapportage: Integratie stelt teams in staat om gedetailleerde rapporten te genereren die helpen bij het maken van geïnformeerde beslissingen over assetbeheer en IT-beveiliging.

Implementatie: Stap voor Stap

 1. Voorbereiding: Zorg voor een duidelijk overzicht van alle huidige assets en stel duidelijke compliance vereisten op.
 2. Configuratie van de integratie: Richt de koppeling tussen MEM, inclusief Intune, en TopDesk in, en pas de synchronisatie-instellingen aan.
 3. Testfase: Voer grondige tests uit om te verzekeren dat de gegevens correct worden overgedragen en dat alle systemen naar behoren werken.
 4. Uitrol: Implementeer de integratie in de live-omgeving en monitor de voortgang en prestaties zorgvuldig.
 5. Onderhoud en optimalisatie: Blijf de systemen regelmatig beoordelen en optimaliseren om aan de veranderende bedrijfsbehoeften te voldoen.

Deze integratie biedt een robuuste oplossing voor bedrijven die hun asset management en compliance processen willen verbeteren. Met de juiste voorbereiding en implementatie kan je organisatie profiteren van een naadloos, effectief systeem dat klaar is voor de uitdagingen van de moderne IT-omgeving.

Hoe kan ALTA-ICT helpen?

Maak IT-management zorgeloos met Alta-ICT. Onze moderne werkplekoplossingen, inclusief Microsoft Endpoint Manager en Intune-integratie, zorgen dat uw IT-assets optimaal beheerd en beveiligd zijn. Focus op groei terwijl wij uw IT beheren. Neem vandaag nog contact met ons op!

Meer weten?

Neem contact op
asset management