Terug naar het overzicht

26 augustus 2024

Verplichte MFA in Microsoft Azure: Wat je Moet Weten

Vanaf 15 oktober 2024 wordt het voor beheerders van Microsoft Azure Portal, Entra en Intune verplicht om Multi-Factor Authentication (MFA) in te schakelen. Dit maakt deel uit van Microsofts Secure Future Initiative, dat gericht is op het verbeteren van de beveiliging tegen phishing en accountovername. Gebruikers die MFA niet activeren, zullen geen toegang meer hebben tot hun beheeromgevingen.

Wat Verandert er in Microsoft Azure?

Vanaf 15 oktober 2024 moeten beheerders van Microsoft Azure Portal, Entra en Intune verplicht MFA inschakelen. Dit is onderdeel van Microsofts Secure Future Initiative, gericht op het verbeteren van de beveiliging tegen phishing en accountovername. Als MFA niet is ingeschakeld, krijgen gebruikers geen toegang tot hun beheeromgevingen.

Deze verplichting wordt begin 2025 uitgebreid naar andere Azure-clients zoals de Azure CLI, Azure PowerShell en de Azure Mobile App. Hoewel de deadline 15 oktober 2024 is, biedt Microsoft de mogelijkheid om dit uit te stellen tot 15 april 2025. Gebruikers zijn al gewaarschuwd via meldingen en notificaties.

Gebruik van FIDO2 voor Authenticatie

Voor een extra laag beveiliging kunnen beheerders FIDO2-sleutels gebruiken om zich te authenticeren. Dit biedt een sterkere bescherming tegen phishing omdat FIDO2 geen wachtwoorden gebruikt. Let op dat Microsoft aanbeveelt om twee FIDO2-sleutels in te stellen, zodat er altijd een reserve is in geval van verlies of defect.

yubikey

Hoe Bereid je je Voor?

Het is cruciaal om je voor te bereiden op deze verandering. Hier zijn enkele stappen:

  • Informeer je team: Zorg ervoor dat iedereen op de hoogte is van de aankomende wijziging.
  • Implementeer MFA nu al: Wacht niet tot het laatste moment en begin nu met de implementatie van MFA, inclusief FIDO2-sleutels.
  • Training en ondersteuning: Bied training aan over hoe je MFA en FIDO2-sleutels instelt en gebruikt.
  • Beleid updaten: Werk je interne beveiligingsbeleid bij om MFA-verplichtingen en FIDO2-gebruik te integreren.

Voordelen van Verplichte MFA en FIDO2 voor je Organisatie

Hoewel MFA een extra stap in het inlogproces lijkt, zijn de voordelen aanzienlijk:

  • Verbeterde beveiliging: MFA vermindert de kans op ongeoorloofde toegang drastisch, vooral met FIDO2-sleutels.
  • Compliance: Veel industrieën vereisen MFA en FIDO2 als onderdeel van hun beveiligingsnormen.
  • Gemoedsrust: Weten dat je gegevens beter beschermd zijn tegen aanvallen.

Conclusie

De invoering van verplichte MFA in Microsoft Azure is een belangrijke stap in de strijd tegen cyberdreigingen. Bereid je nu voor om een soepele overgang te garanderen en je organisatie te beschermen tegen mogelijke beveiligingsinbreuken.

Bij ons zijn al onze moderne werkplek pakketten voorzien van verplichte MFA, FIDO2-sleutels en Conditional Access Policies, zodat je altijd verzekerd bent van de hoogste mate van beveiliging. Bekijk hier onze Moderne werkplek Pakketten en versterk de beveiliging van je Microsoft Azure-omgeving met MFA en FIDO2!

Meer weten?

Neem contact op
Multi-Factor Authentication (MFA) in Microsoft Azure verplicht