Terug naar het overzicht

11 juli 2024

SharePoint vs. Dropbox: Welke is de Beste Keuze voor Uw Bedrijf?

In de wereld van digitale samenwerking en cloudopslag zijn SharePoint en Dropbox twee populaire keuzes. Beide platforms bieden unieke voordelen en functies die bedrijven kunnen helpen bij het beheren van hun documenten, het verbeteren van de samenwerking en het waarborgen van de beveiliging. In deze blogpost vergelijken we SharePoint en Dropbox om u te helpen de beste keuze voor uw bedrijf te maken.

Overzicht van de Platforms

SharePoint

Microsoft SharePoint is een platform voor documentbeheer en samenwerking dat naadloos integreert met andere Microsoft 365-tools zoals Teams, OneDrive en Outlook. Het biedt uitgebreide mogelijkheden voor het beheren van bedrijfsdocumenten, het creëren van intranetsites en het automatiseren van bedrijfsprocessen.

Dropbox

Dropbox is een gebruiksvriendelijke cloudopslagdienst die bekend staat om zijn eenvoudige interface en robuuste synchronisatiecapaciteiten. Het is vooral populair bij kleine bedrijven en individuele gebruikers die op zoek zijn naar een eenvoudige manier om bestanden op te slaan en te delen.

Vergelijking van de Belangrijkste Functies

1. Samenwerking 🤝

 • SharePoint: Biedt uitgebreide samenwerkingsmogelijkheden, waaronder co-authoring van documenten, versiebeheer en integratie met Microsoft Teams voor real-time communicatie.
 • Dropbox: Heeft ook samenwerkingsfuncties zoals gedeelde mappen en commentaarmogelijkheden, maar mist de diepgaande integratie met andere zakelijke tools zoals die van Microsoft 365.

2. Beveiliging 🔒

 • SharePoint: Biedt geavanceerde beveiligingsfuncties zoals gegevensversleuteling, geavanceerde dreigingsbescherming en naleving van verschillende industrienormen (AVG, NIS2 en ISO27001).
 • Dropbox: Heeft sterke beveiligingsmaatregelen, waaronder versleuteling en tweefactorauthenticatie, maar is mogelijk minder geschikt voor bedrijven met zeer specifieke nalevingsvereisten.

3. Opslagcapaciteit 💾

 • SharePoint: Heeft een flexibele opslagstructuur die schaalbaar is naargelang de behoeften van het bedrijf, geïntegreerd met OneDrive voor persoonlijke opslag.
 • Dropbox: Biedt verschillende opslagplannen die variëren van enkele gigabytes tot meerdere terabytes, afhankelijk van het abonnement.

4. Gebruiksvriendelijkheid 😊

 • SharePoint: Heeft een steilere leercurve vanwege de uitgebreide functies en aanpassingsmogelijkheden. Vereist mogelijk training voor optimaal gebruik.
 • Dropbox: Staat bekend om zijn gebruiksvriendelijke interface die intuïtief is voor zowel tech-savvy als niet-tech-savvy gebruikers.

5. Integraties 🔗

 • SharePoint: Integreert naadloos met andere Microsoft 365-applicaties en een breed scala aan derde-partij applicaties via Microsoft Power Automate.
 • Dropbox: Ondersteunt integraties met verschillende populaire tools zoals Slack, Zoom en Trello, maar de integratie met Microsoft 365 is minder diepgaand.

Wanneer Kies je Voor SharePoint?

 • Als je al gebruik maakt van Microsoft 365.
 • Wanneer je behoefte hebt aan geavanceerde documentbeheer- en samenwerkingstools.
 • Voor grote organisaties die uitgebreide beveiligings- en nalevingsvereisten hebben.

Wanneer Kies je Voor Dropbox?

 • Voor kleinere bedrijven of individuele gebruikers die op zoek zijn naar een eenvoudige, gebruiksvriendelijke cloudopslagoplossing.
 • Als je geen uitgebreide integratie met andere zakelijke tools nodig hebt.
 • Wanneer je prioriteit geeft aan snelle en eenvoudige bestandssynchronisatie.

Conclusie

Na vergelijking adviseren wij SharePoint als de beste keuze voor bedrijven die een robuuste en geïntegreerde oplossing voor documentbeheer en samenwerking zoeken. Vooral voor organisaties die al gebruik maken van Microsoft 365, biedt SharePoint ongeëvenaarde voordelen.

Wij kunnen u helpen met de inrichting en het beheer van SharePoint binnen uw organisatie. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij uw digitale transformatie kunnen ondersteunen. 🚀

Meer weten?

Neem contact op
SharePoint vs. Dropbox