Terug naar het overzicht

05 februari 2024

Revolutioneer Leren met Oefenmodus in Microsoft Forms

Microsoft Forms introduceert een nieuwe, revolutionaire manier om te leren met de lancering van de ‘Oefenmodus’ voor quizzen. Deze functie transformeert de manier waarop studenten studiemateriaal benaderen door directe feedback en herhalingskansen te bieden na elke vraag. Het doel is om een meer interactieve en betrokken leerervaring te creëren, waarbij studenten worden aangemoedigd om actief deel te nemen en hun begrip te verdiepen.

Inleiding tot de Oefenmodus

In het onderwijs is directe feedback essentieel voor effectief leren. De Oefenmodus in Microsoft Forms speelt hierop in door studenten onmiddellijk te laten weten of hun antwoord juist of onjuist was. Dit stelt studenten in staat om van fouten te leren en concepten te herzien die ze misschien niet volledig begrijpen.

Kenmerken van de Oefenmodus

  • Directe Feedback: Na het beantwoorden van een vraag zien studenten meteen of ze het goed of fout hadden.
  • Herhaalkansen: Studenten kunnen vragen herhalen om te oefenen tot ze het juiste antwoord vinden.
  • Aanmoedigende Berichten: Ongeacht de uitkomst, de modus biedt bemoedigende woorden om studenten gemotiveerd te houden.
  • Zelfgestuurd Leren: Studenten kunnen in hun eigen tempo door de stof heen werken, wat zelfstandig leren bevordert.
  • Overzicht van Prestaties: Aan het einde van de quiz krijgen studenten een samenvatting van hun antwoorden, waardoor ze kunnen reflecteren op hun prestaties en leren.

Practice mode mircrosoft forms

Voordelen voor het Onderwijs

Deze innovatie heeft het potentieel om de leerervaring aanzienlijk te verbeteren. Door directe feedback en de mogelijkheid om vragen te herhalen, kunnen studenten concepten die ze moeilijk vinden beter begrijpen. Dit draagt bij aan een dieper en meer blijvend begrip van de leerstof.

Benieuwd naar hoe het werkt?

Wil je zelf de Oefenmodus ervaren en zien hoe deze je leerproces kan transformeren? Sinds januari kun je gebruikmaken van de Oefenmodus in Forms, die echt gebruiksvriendelijk is. De Oefenmodus is uitsluitend beschikbaar voor #quizzen. Je kunt deze inschakelen via het “…” icoon in de rechterbovenhoek daarna klikken op instellingen > Oefenmodus. Zodra je de quiz deelt, zullen ontvangers automatisch in de Oefenmodus starten. Probeer het uit met deze template! alta-ict.nl/FormsPracticeMode

Conclusie

De introductie van de Oefenmodus in Microsoft Forms markeert een belangrijke stap voorwaarts in onderwijstechnologie. Het biedt een dynamische, interactieve benadering van leren die studenten in staat stelt actief deel te nemen aan hun leerproces. Door het integreren van deze tool kunnen onderwijzers een meer ondersteunende en effectieve leeromgeving creëren.

Meer weten?

Neem contact op
Microsoft Forms' new Practice Mode feature