Terug naar het overzicht

26 oktober 2023

OneDrive Geïntegreerd met Azure RemoteApps

Microsoft heeft onlangs een innovatieve update onthuld: de samenvoeging van Microsoft OneDrive en Azure Virtuele Desktop RemoteApps. Deze update verrijkt de ervaring van gebruikers door hen in staat te stellen hun bestanden te benaderen en synchroniseren tijdens het gebruik van RemoteApps.

Wat is RemoteApp?

RemoteApp is een geavanceerde virtuele applicatietechnologie die het mogelijk maakt voor gebruikers om Windows-gebaseerde toepassingen te draaien op diverse apparaten, variërend van Windows en Mac tot Linux en mobiele toestellen.

OneDrive en Azure Virtuele Desktop: Een Harmonieuze Samenwerking

Met deze nieuwe integratie kunnen gebruikers OneDrive moeiteloos gebruiken in combinatie met RemoteApps binnen de Azure Virtuele Desktop. Dit is een virtualisatiedienst die op afstand toegang biedt tot Windows-toepassingen en -bureaubladen.

Azure Virtuele Desktop RemoteApps, een onderscheidende functie binnen Azure Virtuele Desktop, maakt het mogelijk individuele applicaties te streamen naar gebruikers in plaats van een volledige desktopomgeving. Dit optimaliseert de prestaties, aangezien gebruikers enkel de applicaties streamen die ze daadwerkelijk gebruiken.

In het verleden was het gebruik van OneDrive beperkt tot Azure Virtuele Desktops die niet-persistent waren, en het was niet compatibel met RemoteApps. Deze nieuwe koppeling zorgt echter voor een vlekkeloze samenwerking tussen OneDrive en RemoteApps.

Wanneer een gebruiker verbinding maakt met een RemoteApp, kan OneDrive automatisch opstarten, hand in hand met de RemoteApp-sessie. Dit zorgt ervoor dat gebruikers tijdens het gebruik van RemoteApps toegang hebben tot hun in OneDrive opgeslagen bestanden en deze kunnen synchroniseren. Het voelt alsof je OneDrive gebruikt op een persoonlijk apparaat.

Vereisten en Beschikbaarheid

Het is essentieel te benadrukken dat deze ondersteuning van OneDrive voor Azure Virtuele Desktop RemoteApps momenteel enkel beschikbaar is voor Windows 11-gebruikers. Organisaties die Azure Virtuele Desktop gebruiken voor telewerken zullen aanzienlijk profiteren van deze integratie, dankzij de soepele toegang tot bestanden in OneDrive.

Meer weten?

Neem contact op
onedrive azure remoteapps

Tech Updates: Microsoft 365, Azure, Cybersecurity & AI – Wekelijks in je Mailbox.