Terug naar het overzicht

10 december 2023

Nieuwe Teams App voor VDI Gelanceerd

Microsoft heeft onlangs de algemene beschikbaarheid aangekondigd van de nieuwe Microsoft Teams-app specifiek ontworpen voor virtuele desktopinfrastructuur (VDI) klanten. Deze ontwikkeling markeert een belangrijke stap in het optimaliseren van virtuele samenwerking.

Nieuwe Teams App – Verbeterde Ervaring: De nieuwe Teams-app in VDI biedt dezelfde functies als de klassieke Teams-app, maar met verbeterde prestaties, betrouwbaarheid en beveiliging. Gebruikers en beheerders kunnen nu genieten van een meer responsieve ervaring, met snellere lancering van de app en deelname aan vergaderingen, terwijl minder geheugen en schijfruimte wordt gebruikt. Deze verbeteringen dragen bij aan een efficiëntere en aangenamere gebruikerservaring, vooral in een virtuele omgeving​​.

Teams on Azure VDI

Efficiënte Applicatiebeheer en Beveiliging: Voor beheerders biedt de nieuwe Teams-app gemakkelijkere implementatie- en updateprocessen. Met hulpmiddelen zoals Microsoft Intune kunnen beheerders de app stilzwijgend installeren en verwijderen, wat bijdraagt aan efficiënter netwerkgebruik en verminderd geheugengebruik. De MSIX-verpakking zorgt bovendien voor integratie met Windows-beveiligingsfuncties, waardoor de app altijd up-to-date is met de nieuwste beveiligingsupdates en bugfixes. De nieuwe Teams-app ondersteunt ook MSIX App Attach, wat de levering aan Azure Virtual Desktops vereenvoudigt​​.

Toekomst van Teams in VDI: Toekomstige nieuwe functies en verbeteringen zullen exclusief beschikbaar zijn voor de nieuwe Teams-app. De ondersteuning voor de klassieke Teams-app in VDI zal op 30 juni 2024 eindigen, waarna gebruikers zullen worden gevraagd over te stappen op de nieuwe Teams-app. Dit onderstreept het belang van het tijdig bijwerken naar de nieuwe versie om toegang te blijven houden tot de nieuwste functies en verbeteringen​​.

Beschikbaarheid in Overheidsclouds: De nieuwe Teams-app voor VDI in Microsoft 365 Government clouds (GCC, GCC-H, DoD) wordt op een later tijdstip uitgerold. Gebruikers in deze omgevingen dienen te wachten op een officiële aankondiging voor beschikbaarheid​​.

Conclusie: De introductie van de nieuwe Microsoft Teams-app voor VDI is een belangrijke stap voorwaarts in de ondersteuning van virtuele samenwerking. Met verbeterde prestaties, betrouwbaarheid en efficiëntie biedt het een robuuste oplossing voor bedrijven die afhankelijk zijn van virtuele desktopinfrastructuur. Voor meer informatie over de nieuwe Teams-app en de overstap, bezoek de officiële Microsoft-website.

Meer weten?

Neem contact op
new Teams app for Virtual Desktop Infrastructure (VDI)